Draaien met je romp op blote voeten is een goede rompbalans oefening
Voetoefening 10 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
20 maart 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 10 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Welke rompbalans oefening kan ik doen? Draaien met je romp met armzwaai op blote voeten, is een goede oefening voor je rompbalans en voor de rest van je lichaam. Yvonne Bontekoning van Voetentraining doet de oefening voor.

Rompbalans oefenen

Met deze oefening train je de rompbalans, maar ook de rest van je lichaam. Je doet de oefening op blote voeten. Daardoor sta je stabieler. Houd hierbij wel de juiste drukverdeling onder je voeten, zoals op de afbeelding hieronder.

rompbalans oefenen

Deze oefening draagt bij aan valpreventie. Je oefent je balans en je houding, terwijl je stevig op de grond staat. Als je deze oefening dagelijks doet vermindert de kans op vallen. Ook leer je actief zijn op blote voeten. Staan en lopen op blote voeten is gezond. Je traint de voetspieren, waardoor je voeten sterker worden.

Welke rompbalans oefening kan ik doen?

Je kunt de oefening 'draaien met je romp met armzwaai' hieronder doen. Cocky vertelt over deze rompbalans oefening en Yvonne doet hem voor. Veel succes.Meer oefeningen voor lopen op blote voeten

Op 23 juni 2023 is het Bevrijd je voetendag. Op die dag doen we allemaal de schoenen uit om te ervaren hoe het is om actief te zijn op blote voeten. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd. Om je goed voor te bereiden op deze dag publiceren we elke week een oefening. Je vindt de oefeningen hier.Vraag het Cocky

Heb je een vraag over deze oefening? Stuur een e-mail naar info@voetentraining.nl met in de onderwerpregel 'Vraag het Cocky'. Je vraag kan anoniem worden gepubliceerd, zodat anderen er ook van kunnen leren.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Lia
Door

Lia

op 22 Mar 2023

Dank voor de inspiratie die jullie beiden weerleggen om meer aandacht aan je voeten te besteden. Sinds die bewustwording, die op deze manier wordt uitgelegd, kan ik met trots zeggen dat ik daar al heel veel baat bij heb. Op naar 23 juni!

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 24 Mar 2023

Dank je wel Lia! Fijn dat je er veel baat bij hebt. Daar doen we het allemaal voor!

Reactie plaatsen