Je bekken draaien, terwijl je de borstkas stilhoudt. Doe de oefening
Voetoefening 23 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
19 juni 2023 
0 min. leestijd

Voetoefening 23 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Wat is een goede bekken oefening? Je bekken draaien, terwijl je de borstkas en het hoofd stilhoudt. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet de oefening voor in dit blog.

Waarom het bekken oefenen?

Om goed te kunnen lopen, is het belangrijk dat je bekken soepel kan bewegen. Dat is niet voor iedereen makkelijk. Daarom is het belangrijk om je bekken te oefenen. Bij voorkeur oefen je het bekken op blote voeten, dat is goed voor de stabiliteit.

Wat is een goede bekken oefening?

 Een goede bekken oefening is je bekken draaien, waarbij je de borstkas en het hoofd stilhoudt. Tijdens het lopen houd je namelijk je borstkas en je hoofd stil, terwijl je bekken beweegt. Bekijk de video en doe rustig mee met Cocky.


Meer voet- en houdingsoefeningen

Deze oefening is onderdeel van de reeks oefeningen voor Bevrijd je voetendag op 23 juni. De dag waarop we allemaal even onze schoenen uitdoen om het blotevoetengevoel te ervaren. Om actief te zijn op blote voeten, is het belangrijk dat ze geoefend zijn. De rest van de oefeningen vind je op deze pagina.

Bekijk de promo voor Bevrijd je voetendag.


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen