Platte, flexibele schoenen zijn gezond voor je voeten
Voetoefeningen 25 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
19 juni 2023 
1 min. leestijd

Voetoefeningen 25 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Welke schoenen zijn gezond voor je voeten? Schoenen met een platte zool, met ruimte voor de tenen die geen steun bieden. Dat zijn goede schoenen, want hiermee krijg je sterke voeten.

Voetoefeningen voor Bevrijd je voetendag

De afgelopen weken heb je als het goed is je voeten getraind om te kunnen lopen op blote voeten. Ze zijn sterker, je houding is beter en je loopt en staat stabieler. Heb je deze oefeningen nog niet gedaan? Je vindt ze hier.

Welke schoenen zijn gezond voor je voeten?

Misschien vind je het toch niet prettig om op blote voeten te lopen. Gelukkig is er een goed alternatief: barefoot schoenen oftewel minimalistisch schoeisel. Zie foto hieronder.

goede schoenen

Deze schoenen zijn flexibel, bieden geen steun, zijn plat en bieden genoeg ruimte voor de tenen. Het is net alsof je op je blote voeten loopt, maar dan met goede bescherming.

Cocky Hoogeveen van Voetentraining geeft in de onderstaande video advies over deze schoenen.

Teensokken

Ook sokken kunnen je tenen tegen elkaar drukken. Daarom adviseren we teensokken of barefoot-sokken. Als je deze draagt, kunnen je tenen vrij bewegen. Zie afbeelding hieronder.

teensokken

Teensokken en barefoot schoenen vind je op deze pagina.

Fijne Bevrijd je voetendag

Dit was de laatste oefenvideo voor Bevrijd je voetendag. We hopen dat je wat gehad hebt aan alle vijfentwintig video's en dat je nu een stuk lekkerder loopt. We wensen je een fijne Bevrijd je voetendag op 23 juni!


Over de schrijver
Reactie plaatsen