Oefen je balans door je voetspieren te versterken
hoe kan ik mijn balans oefenen
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
03/11/2024
1 min
0

Voetoefening 7 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

03/11/2024
1 min
0

Hoe kan ik mijn balans oefenen? Je kunt je balans oefenen door de spieren in je voeten te versterken. Met name de kleine voetspieren zijn belangrijk, want deze vergeten we vaak. Doe mee met de oefenvideo in dit blog.

Wat hebben sterke voeten en een goede balans met elkaar te maken?

Sterke voeten zorgen voor een goede balans. Je staat steviger, je hebt een goede drukverdeling onder de voet en je kunt je voeten beter bewegen.

balans oefening

Als je stabiel staat op je voeten heeft dat eveneens een positieve invloed op de rest van je houding en de manier waarop je loopt. De valkans wordt kleiner.

Het klinkt heel logisch. Toch wordt er bij het oefenen van de balans weinig aandacht besteed aan de voeten. En al helemaal niet aan oefenen op blote voeten. Waarom? Dat weten we niet. In ieder geval wil Voetentraining hier verandering in brengen.

Hoe kan ik mijn balans oefenen?

Je oefent je balans onder andere door de kleine vergeten voetspieren te oefenen. Cocky Hoogeveen doet het voor in onderstaande oefening. Doe vooral met haar mee.


Doe je ook mee met Bevrijd je voetendag?

Bevrijd je voetendag op 24 mei wil je niet missen. Zeker niet als je de gezondheid van je voeten en een goede lichaamshouding belangrijk vindt. Want op deze dag bevrijden we onze voeten van onze korsetten: stevige, te smalle schoenen die voor allerlei voetklachten zorgen. Denk aan hamertenen, hallux valgus, scheve kleine teen, Mortons neuroom en ga zo maar door. Laten we samen ontdekken hoe het voelt om blootsvoets te lopen, te trainen, sporten of te spelen.

Organiseer je eigen evenement of sluit je aan bij een activiteit dicht bij huis. Wij kijken er enorm naar uit. En jij?

Vragen?

Heb je vragen over deze oefening? Of vragen over Bevrijd je voetendag? Mail dan naar info@voetentraining.nl. We vertellen graag meer.

Reacties
Categorieën