Voetoefening 7 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
Voetoefening 7 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
20 februari 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 7 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe kan ik mijn balans oefenen? Je kunt je balans oefenen door de spieren in je voeten te versterken. Met name de kleine voetspieren zijn belangrijk, want deze vergeten we vaak. Doe mee met de oefenvideo in dit blog. 

Wat hebben sterke voeten en een goede balans met elkaar te maken?

Sterke voeten zorgen voor een goede balans. Je staat steviger, je hebt een goede drukverdeling onder de voet en je kunt je voeten beter bewegen. 

balans oefening

Als je stabiel staat op je voeten heeft dat eveneens een positieve invloed op de rest van je houding en de manier waarop je loopt. De valkans wordt kleiner. 

Het klinkt heel logisch. Toch wordt er bij het oefenen van de balans weinig aandacht besteed aan de voeten. En al helemaal niet aan oefenen op blote voeten. Waarom? Dat weten we niet. In ieder geval wil Voetentraining hier verandering in brengen. 

Hoe kan ik mijn balans oefenen?

Je oefent je balans onder andere door de kleine vergeten voetspieren te oefenen. Cocky Hoogeveen doet het voor in onderstaande oefening. Doe vooral met haar mee. 

Lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Deze oefening is onderdeel van een reeks oefeningen. Elke maandag om 14.00 uur publiceren we een nieuwe oefening waarmee jij je goed kunt voorbereiden op Bevrijd je voetendag op 23 juni. Op deze dag zijn er overal in het land activiteiten waarmee je het blotevoetengevoel kunt ervaren. Meer oefeningen vind je hier

Vraag het Cocky

Heb je een vraag over deze oefening? Mail naar info@voetentraining.nl met in de onderwerpregel 'Vraag het Cocky'. Je vraag plus antwoord publiceren we anoniem, zodat anderen er ook van kunnen leren. 

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen