Masseer je tenen met deze losmaakoefening
Voetoefening 17 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
08 mei 2023 
0 min. leestijd

Voetoefening 17 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe masseer ik mijn tenen? Er zijn verschillende manieren om je tenen te masseren.  Je kunt bijvoorbeeld de tweede tot en met de vijfde teen vanaf de middenvoetsbeentjes tot aan de kootjes naar beneden brengen. Cocky Hoogeveen van Voetentraining laat deze massage zien in de onderstaande video. 

Waarom is het goed om je tenen te masseren?

Met massages stimuleer je de doorbloeding en de zenuwen. Ook maak je de tenen lekker los, waardoor ze soepel kunnen bewegen tijdens oefeningen. We adviseren daarom altijd om massages te doen voordat je gaat oefenen. Vooral als je klauw- of hamertenen hebt, is het belangrijk om je tenen goed te masseren, zodat je ze beter kunt bewegen.

teenmassage

Hoe masseer ik mijn tenen?

Masseer je tenen met behulp van de oefening die Cocky in de onderstaande video voordoet. Eventueel kun je vooraf je tenen insmeren met body lotion.


Meer voetmassages en andere oefeningen


De oefening hierboven is een van de vele voetmassages die je kunt doen. Meer massages en andere oefeningen vind je op deze pagina. We hebben deze oefeningen gemaakt, zodat jij je goed kunt voorbereiden op Bevrijd je voetendag.

Bekijk hier de promo voor Bevrijd je voetendag:


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen