Masseer je tenen met deze losmaakoefening
Hoe masseer ik mijn tenen
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
05/05/2024
1 min
0

Voetoefening 16 en 17 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

05/05/2024
1 min
0

Hoe masseer ik mijn tenen? Er zijn verschillende manieren om je tenen te masseren. Je kunt bijvoorbeeld de tweede tot en met de vijfde teen vanaf de middenvoetsbeentjes tot aan de kootjes naar beneden brengen. Cocky Hoogeveen van Voetentraining laat deze massage zien in de onderstaande video.

Aan het eind van het blog vind je een goede oefening waarmee je de romp losser maakt. Met gemasseerde tenen en een losse romp, loop je een stuk beter. 

Waarom is het goed om je tenen te masseren?

Met massages stimuleer je de doorbloeding en de zenuwen. Ook maak je de tenen lekker los, waardoor ze soepel kunnen bewegen tijdens oefeningen. We adviseren daarom altijd om massages te doen voordat je gaat oefenen. Vooral als je klauw- of hamertenen hebt, is het belangrijk om je tenen goed te masseren, zodat je ze beter kunt bewegen. 

teenmassage

Hoe masseer ik mijn tenen?

Masseer je tenen met behulp van de oefening die Cocky in de onderstaande video voordoet. Eventueel kun je vooraf je tenen insmeren met body lotion. 

Maak je romp soepeler

Met een soepele romp kun je beter lopen. Dit is een perfecte oefening om te doen na het masseren van je tenen. Je loopt de hele dag lekkerder. Doe de oefening mee met Cocky. 

Doe mee met Bevrijd je voetendag

Deze oefeningen zijn om je voor te bereiden op Bevrijd je voetendag. Zodat jij ook gemakkelijk eventjes op blote voeten kunt lopen. Lees hier wat je allemaal kunt doen tijdens dit superleuke landelijke evenement. 

Of laat je enthousiasmeren door de promo:

Reacties
Categorieën