Je verbetert je evenwicht met de klokoefening. Doe mee met de video!
Voetoefening 19 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
22 mei 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 19 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe kun je je evenwicht verbeteren? Als je de klokoefening doet. Deze oefening is heel goed voor het oefenen van je balans. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet de oefening voor.

Waarom je evenwicht trainen op blote voeten?

Het is belangrijk om je evenwicht te trainen op blote voeten, omdat je voeten het fundament zijn van je lichaam. Als je stevig staat op je blote voeten, heb je een goede basis voor je evenwicht. 

evenwichtsoefening

Heb je ooit gehoord van de propriocepsis? Dit noemen we ook wel ons zesde zintuig. Overal in ons lichaam zitten sensoren die signalen doorgeven aan onze hersenen. Hierdoor weten onze hersenen precies hoe jij bijvoorbeeld je arm beweegt, zonder dat je hier bewust mee bezig bent. Dit noemen we propriocepsis. 

Onder de voeten zitten ook vele sensoren. Deze sensoren zouden aan je hersenen moeten doorgeven hoe je staat en loopt. Maar doordat onze voetspieren en voetgewrichten door het dragen van stevige schoenen lui zijn geworden, geven de sensoren die informatie niet altijd goed door. Hierdoor kun je uit balans raken tijdens het staan en lopen. 

Gelukkig kun je de verbindingen met de hersenen weer herstellen, als je regelmatig oefent op blote voeten.

Hoe kun je je evenwicht verbeteren?

Met de klokoefening kun je je evenwicht verbeteren. Zorg er eerst voor dat je stevig staat. Cocky helpt je daarmee aan het begin van de oefening. 

Meer voet- en houdingsoefeningen

Wil je meer voet- en houdingsoefeningen doen? Bekijk deze pagina eens.

Deze oefeningen hebben wij gemaakt om je voor te bereiden op Bevrijd je voetendag, 23 juni. De dag waarop we allemaal even op blote voeten gaan wandelen. 

Bekijk de promo voor Bevrijd je voetendag:

 

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen