Met deze voetoefening krijg je een goede houding
Voetoefening 2 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
13 januari 2023 
2 min. leestijd

Voetoefening 2 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe weet je of je houding goed is? Daar kom je achter met behulp van de voetoefening in dit blog. Als je deze dagelijks doet op je blote voeten, zul je steeds beter staan en lopen.

Waarom een voetoefening voor het verbeteren van je houding?

De voeten en de rest van ons lichaam zijn nauw met elkaar verbonden. Als er twee gewrichten in je voet minder mobiel zijn, heeft dat gevolgen voor de gewrichten in de rest van de voet. Ook zal de voetstand veranderen en dat heeft weer invloed op de stand van het onderbeen.

Het onderbeen beïnvloedt vervolgens de stand van het bovenbeen, waardoor ook de stand van de knie verandert. Hierdoor veranderen eveneens de stand van het bekken, de rug, de schouders en zelfs de nek.

Dus: elke verandering in de houding is terug te vinden in de voet, en elke verandering in de voet is terug te vinden in de houding. Daarom is het zo belangrijk om onderstaande voetoefening regelmatig te doen.

De drukverdeling onder je voet

Je voetstand is goed als je de drukverdeling over beide voeten gelijk en op de juiste manier hebt verdeeld. Op onderstaande afbeelding zie je de juiste drukverdeling.

de juiste drukverdeling onder de voet.

Hoe weet je of je houding goed is? Met deze oefening

Cocky neemt je stap voor stap mee in het uitlijnen van je voeten. Ze doet het rustig voor, zodat je goed ziet wat er gebeurt.


Meer voetoefeningen voor lopen op blote voeten

Elke maandag om 14:00 uur geeft Cocky jou een nieuwe voetoefening. Deze verschijnt op onze videopagina en onze socialmediakanalen. Je krijgt deze oefeningen tot 23 juni, want dan is het Bevrijd je voetendag. Om lekker op blote voeten te kunnen wandelen, oefenen en spelen is het belangrijk dat ze in goede conditie zijn. Dan kun je het blotevoetengevoel zo goed mogelijk ervaren.

Ga naar de website van Bevrijd je voetendag voor meer informatie.

Cocky geeft antwoord op al jouw vragen!

Lukt de voetoefening niet? Of heb je een vraag? Mail naar info@voetentraining.nl en zet in de onderwerpregel: Vraag het Cocky. Cocky geeft antwoord op jouw vraag. We plaatsen je vraag ook anoniem op de videopagina, zodat anderen er ook wat aan hebben. Via social media komt deze oproep ook vaak voorbij.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen