Je voet masseren doe je de hand of met een balletje. Bekijk de oefening
Voetoefening 12 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
30 maart 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 12 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe kan ik mijn voet masseren? Je kunt je voet masseren met de hand of met een tennisbal. Met de oefening in dit blog ga je de peesplaat onder je voet masseren, zowel in stand als in zit. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet het voor.

Waarom je peesplaat masseren?

De peesplaat is de eerste laag direct onder de huid van de onderkant van je voet. De peesplaat begint op het hielbeen en waaiert als een soort spaghetti uit over het hele oppervlak tot in de tenen. Bij elke stap die je zet komt de peesplaat op spanning en wordt deze gerekt. Je vraagt dus best veel van je peesplaat.

Wil je klachten aan je peesplaat voorkomen? Dan is het belangrijk dat je hier vaak aandacht aan besteedt. Dit kan bijvoorbeeld met een goede massage, zoals in de onderstaande oefening.

Hoe kan ik mijn voet masseren?

Je kunt je voet masseren met je handen terwijl je zit. Of in stand met een balletje. Zorg ervoor dat je de vijf punten op de afbeelding goed meepakt:

voetmassage

In deze video doet Cocky de massage van de peesplaat voor:

Meer voetoefeningen

Deze voetoefening is ter voorbereiding op Bevrijd je voetendag op 23 juni. De dag waarop we onze schoenen uitdoen en een activiteit gaan doen op blote voeten. Als je nu al regelmatig actief bent op blote voeten, kun je die dag goed meedoen. Hier vind je alle oefeningen.

Bekijk de promovideo van Bevrijd je voetendag om alvast de sfeer te proeven:

Vraag het Cocky

Heb je een vraag over deze oefening? Stel hem aan Cocky. Stuur een bericht naar info@voetentraining.nl met in de onderwerpregel 'Vraag het Cocky'. Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord. Eventueel publiceren we de vraag plus het antwoord, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen