Je voet masseren doe je de hand of met een balletje. Bekijk de oefening
hoe kan ik mijn voet masseren
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
04/14/2024
1 min
0

Voetoefening 12 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

04/14/2024
1 min
0

Hoe kan ik mijn voet masseren? Je kunt je voet masseren met de hand of met een tennisbal. Met de oefening in dit blog ga je de peesplaat onder je voet masseren, zowel in stand als in zit. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet het voor.

Waarom je peesplaat masseren?

De peesplaat is de eerste laag direct onder de huid van de onderkant van je voet. De peesplaat begint op het hielbeen en waaiert als een soort spaghetti uit over het hele oppervlak tot in de tenen. Bij elke stap die je zet komt de peesplaat op spanning en wordt deze gerekt. Je vraagt dus best veel van je peesplaat.

Wil je klachten aan je peesplaat voorkomen? Dan is het belangrijk dat je hier vaak aandacht aan besteedt. Dit kan bijvoorbeeld met een goede massage, zoals in de onderstaande oefening.

Hoe kan ik mijn voet masseren?

Je kunt je voet masseren met je handen terwijl je zit. Of in stand met een balletje. Zorg ervoor dat je de vijf punten op de afbeelding goed meepakt:

voetmassage

In deze video doet Cocky de massage van de peesplaat voor:


Doe mee met Bevrijd je voetendag 24 mei

Doe mee met Bevrijd je Voeten dag en ervaar de voordelen van blootvoets lopen! Ga lekker naar buiten in het park of op het strand, of doe thuis eenvoudige oefeningen op blote voeten. Je voeten zullen je er dankbaar voor zijn! Lees meer.

Bekijk de promovideo van Bevrijd je voetendag om alvast de sfeer te proeven:


Vraag het onze klantenservice

Heb je een vraag over deze oefening? Stel hem aan onze klantenservice. Stuur een bericht naar info@voetentraining.nl. Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Reacties
Categorieën