Trek je benen op en oefen je romp en bekken op een stoel
Voetoefening 8 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
27 februari 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 8 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Welke stoel oefeningen zijn er? Trek je benen op terwijl je zit of oefen je romp en je bekken. Beide oefeningen vind je in dit blog. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet ze voor.

Houding oefenen op stoel

Voet- en houdingsklachten hangen met elkaar samen. Als je geen goede druk onder je voeten hebt, of je voeten niet goed kunt bewegen, heeft dat direct effect op de rest van je lichaam. Bijvoorbeeld op de stand van je bekken of je romp. Daarom is het belangrijk om zowel de voetspieren als de houding te oefenen.

oefeningen in zit

Sommige mensen vinden het prettig om de houding te oefenen op een stoel. Dan is de kans op vallen kleiner en houden ze het langer vol. Terwijl je houdingsoefeningen doet op een stoel, kun je ook de druk onder je voeten oefenen.

Welke stoel oefeningen zijn er?

Er zijn verschillende stoel oefeningen. Trek bijvoorbeeld je knieën voorzichtig op. Of oefen je romp en bekken. Cocky doet beide oefeningen voor in de onderstaande video. Let daarbij goed op je zithouding. Je moet druk voelen onder je zitbeenknobbels, zodat je stabiel en rechtop zit.


Oefenen voor Bevrijd je voetendag

Dit is een van de oefeningen voor Bevrijd je voetendag op 23 juni. De dag waarop we allemaal even onze schoenen uitdoen om het blotevoetengevoel te ervaren. Wil je hier ook aan meedoen? Bereid je dan goed voor en doe ook de andere oefeningen.

Vraag het Cocky

Heb je een vraag over deze oefening? Stel hem vooral. Cocky beantwoordt hem graag. Je kunt je vraag stellen per e-mail met ‘vraag het Cocky’ in de onderwerpregel. Ons e-mailadres is: info@voetentraining.nl. Je vraag wordt anoniem gepubliceerd, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen