Trek je benen op en oefen je romp en bekken op een stoel
welke stoel oefeningen zijn er
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
03/15/2024
1 min
0

Voetoefening 8 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

03/15/2024
1 min
0

Welke stoel oefeningen zijn er? Trek je benen op terwijl je zit of oefen je romp en je bekken. Beide oefeningen vind je in dit blog. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet ze voor.

Houding oefenen op stoel

Voet- en houdingsklachten hangen met elkaar samen. Als je geen goede druk onder je voeten hebt, of je voeten niet goed kunt bewegen, heeft dat direct effect op de rest van je lichaam. Bijvoorbeeld op de stand van je bekken of je romp. Daarom is het belangrijk zowel de voetspieren als de houding te oefenen.

oefeningen in zit

Sommige mensen vinden het prettig de houding te oefenen op een stoel. Dan is de kans op vallen kleiner en houden ze het langer vol. Terwijl je houdingsoefeningen doet op een stoel, kun je ook de druk onder je voeten oefenen.

Welke stoel oefeningen zijn er?

Er zijn verschillende stoel oefeningen. Trek bijvoorbeeld je knieën voorzichtig op. Of oefen je romp en bekken. Cocky doet beide oefeningen voor in de onderstaande video. Let daarbij goed op je zithouding. Je moet druk voelen onder je zitbeenknobbels, zodat je stabiel en rechtop zit.


Trek ook je schoenen uit op 24 mei!

Op 24 mei is het tijd om je voeten te bevrijden van knellende schoenen. Bevrijd je voetendag is een unieke kans om te ervaren hoe heerlijk het is om blootsvoets te bewegen.

Bevrijd je voeten en ervaar de voordelen van blootsvoets bewegen!

Vragen?

Heb je vragen over deze oefening? Stel ze vooral. Ons e-mailadres is: info@voetentraining.nl.

Reacties
Categorieën