Met de voetoefening lopen op de plaats met armzwaai leer je wandelen op blote voeten.
Voetoefening 9 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
13 maart 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 9 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Welke voetoefening voor wandelen op blote voeten kan ik doen? Lopen op de plaats met armzwaai is een goede oefening. Hiermee bouw je wandelen op blote voeten rustig op. Als je deze oefening vaak doet, is de kans groot dat je op Bevrijd je voetendag gemakkelijk een blotevoetenpad kunt bewandelen.

Waarom is wandelen gezond?

Wandelen is gezond voor je lichaam en geest. Je maakt je spieren los en je verbetert de zuurstofcirculatie. Ook doet de buitenlucht veel goeds. Zeker als je in een natuurrijk gebied wandelt. Je bent even weg uit je dagelijkse omgeving, waardoor je beter kunt ontspannen. Bovendien bevat een groene omgeving bepaalde stoffen die je gezondheid positief beïnvloeden (bron: Arts en Leefstijl, 2022).

Waarom wandelen op blote voeten?

wandelen op blote voeten

Wandelen op blote voeten is ook gezond. Je traint je voetspieren en je leert echt voelen met je voeten.

In onze voeten zitten honderdduizenden sensoren/zenuwuiteinden. Deze staan in directe verbinding met de hersenen. Hierdoor weten de hersenen bijvoorbeeld automatisch hoe je staat. In de onderkant van de voet zitten ook sensoren. Deze geven druk, warmte en trekkrachten door. En daarop reageren de spieren.

Als je stevige schoenen draagt, prikkel je deze sensoren te weinig. Daardoor krijgen de hersenen onvoldoende informatie binnen over hoe je staat en loopt. Het gevolg hiervan is dat je sneller uit balans raakt. Daarom is het goed om regelmatig actief te zijn op blote voeten.

wandelen op blote voeten

Maar bouw wandelen op blote voeten wel rustig op, in combinatie met oefeningen. Onze voeten zijn het namelijk niet gewend.

Welke voetoefening voor wandelen op blote voeten kan ik doen?

De oefening die Yvonne Bontekoning van Voetentraining hieronder voordoet is zeer geschikt. Je loopt op je plaats en maakt daarbij een armzwaai. Net zoals bij een echte wandeling. Probeer af te wisselen in snelheid. Hoe langzamer je het doet, hoe zwaarder het wordt.


Meer voetoefeningen voor lopen op blote voeten

Wil je nog meer voetoefeningen doen om te leren lopen op blote voeten? Doe de voetoefeningen op deze pagina. Met deze oefeningen bereid jij je goed voor op Bevrijd je voetendag op 23 juni. De dag waarop we allemaal even onze schoenen uitdoen en het blotevoetengevoel ervaren.


Vraag het Cocky

Heb je een vraag over deze oefening? Vraag het Cocky. Dit kan via info@voetentraining.nl. Ze geeft je vraag advies. Zet in de onderwerpregel 'Vraag het Cocky'. Je vraag kan anoniem worden gepubliceerd, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen