Sporten op blote voeten is goed voor je stabiliteit
Work-out op blote voeten: oefening 1
17 juli 2023 
1 min. leestijd

Work-out op blote voeten: oefening 1

Is sporten op blote voeten goed? Meedoen met een work-out op blote voeten is goed voor je voeten, houding en stabiliteit. Oud-schaatser Jochem Uytdehaage organiseerde op Bevrijd je voetendag een korte training, waarbij hij iedereen vroeg de schoenen uit te doen. In dit blog vind je de video van de warming-up en de eerste oefening.

Work-out op Bevrijd je voetendag

Op 23 juni was het Bevrijd je voetendag. Overal in het land werden activiteiten op blote voeten georganiseerd. Ook bij ons kantoor in Utrecht kwamen we bij elkaar om de voeten te bevrijden. Onder meer met de work-out, waarbij Jochem conditieoefeningen met voetoefeningen afwisselde.

Hij startte met een warming-up. Daarna volgde de eerste oefening: het maken van de schaatssprong. Met deze oefening train je de coördinatie en het evenwicht.
Doe mee met de video hieronder.

Is sporten op blote voeten goed?

Regelmatig een work-out doen op blote voeten heeft positieve effecten. Bij een work-out trainen we ons hele lichaam. Maar doordat we doorgaans schoenen dragen, vergeten we de voeten te trainen. En dat terwijl voeten het fundament zijn van ons lichaam en dus een belangrijke rol hebben.

Als we ze vergeten, worden de voetspieren lui en verliezen we ons evenwicht sneller. Zeker op hoge leeftijd. Daarom is het zo goed om de voeten te betrekken bij sportactiviteiten, zoals work-outs.

En bij voetklachten?

Als je voetklachten hebt, is het belangrijk om je voeten sterk en soepel te trainen. Eén op de vier mensen heeft een hallux valgus: een scheve grote teen. Gelukkig kun je hier wat tegen doen. We hebben speciaal voor jou vier oefeningen samengesteld die je kosteloos kunt downloaden.

Download de vier gratis oefeningen voor de hallux valgus.

hallux valgus oefeningen

Heb je andere voetklachten? Klik op de homepage van Voetentraining.nl op je voetklacht. Zo kom je bij de juiste oefeningen.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen