Als je balansoefeningen doet op blote voeten, krijg je je evenwicht weer terug
Work-out op blote voeten: oefening 2
24 juli 2023 
1 min. leestijd

Work-out op blote voeten: oefening 2

Hoe krijg ik mijn evenwicht weer terug? Door balansoefeningen te doen op blote voeten. Als je zonder schoenen oefent, maken je voeten contact met de grond en sta je stabieler. Doe mee met de onderstaande oefenvideo.

Work-out op Bevrijd je voetendag

Op 23 juni 2023 organiseerden we Bevrijd je voetendag. Overal in het land kon je meedoen met activiteiten op blote voeten. Ook in Utrecht. Hier organiseerde Voetentraining samen met oud-schaatser Jochem Uytdehaage een work-out op blote voeten. Tijdens deze work-out besteedden we vooral aandacht aan de balans en kleine bewegingen.

Hoe krijg ik mijn evenwicht weer terug?

Als je oefent op blote voeten, draagt dat bij aan je evenwicht. Voeten zijn het fundament van je lichaam. Wanneer je stevig op je voeten staat, is de kans op vallen een stuk kleiner. Stevige schoenen hebben er echter voor gezorgd dat de communicatie tussen de voeten en hersenen is verstoord. Hierdoor sta je minder stabiel. Oefenen op blote voeten herstelt deze communicatie. Zo bewaar je makkelijker je evenwicht.

Doe mee met de oefening hieronder.


Wat te doen bij voetklachten?

Heb je voetklachten? Dan is het verstandig om eerst de voeten sterk en soepel te trainen. Heb je bijvoorbeeld last van een hallux valgus? Download dan onze vier gratis oefeningen voor de scheve grote teen.

balans oefenen

We hebben ook oefeningen voor:

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen