arrow_drop_up arrow_drop_down
24 april 2019 

Wat vinden anderen van Voetentraining?

Wat vinden anderen van Voetentraining? “De Online Training Hallux Valgus zit goed in elkaar. Ik heb geen pijn meer in mijn voeten. Ze zijn soepeler geworden. En mijn scheve teen is rechter gaan staan”, aldus Hanneke van der Griendt uit Capelle aan den IJssel. Zij is een van de deelneemsters van Voetentraining. Inmiddels heeft ze module 12, het eind van de training, bijna afgerond.  

Voetentraining resultaat

Van der Griendt: “Het gaat weliswaar langzaam. Maar als ik de voetfoto van het begin van de voetentraining erbij pak, zie ik echt verschil. Dit geeft me energie en motivatie om te oefenen. Ik wens dit iedereen toe die scheve grote tenen heeft.”

Eveline Samuels

Ook Eveline Samuels uit Meerssen is blij met het resultaat dat ze heeft behaald met Voetentraining. Ze is de online training gaan doen omdat ze zag dat haar ouders steeds meer last kregen van hun hallux valgus. Dit wilde ze voorkomen. In eerste instantie dacht ze dat een hallux valgus alleen operatief behandeld kon worden. “Toen ik de online voetentraining zag dacht ik: “Oh, je kan dus ook zelf iets doen!”

Samuels: voetentraining 2“Ik had geen last van die scheve grote teen, behalve dat ik het niet mooi vind. Maar ik merkte na een maand oefenen dat ik geen pijn meer had in mijn knie. Die is dankzij Voetentraining weggegaan.” En ze ontdekte nog meer voordelen. “Ik weet nu hoe mijn voeten in elkaar zitten. Bovendien staat mijn scheve grote teen rechter. Hij gaat nooit meer zo scheef staan als die van mijn ouders. Maar de knobbel is er nog wel, dus ik ben nog niet klaar.”

“Pijnloos hardlopen gaat weer”

Agnes Schipper uit Utrecht wilde bijna stoppen met haar lievelingssport, hardlopen. Nu kan ze tot haar grote vreugde weer pijnloos hardlopen. “Ik had heel veel pijn. Vooral in het gewricht van mijn grote teen. Na 4 maanden werd dit minder. Dankzij de training kan ik mijn sport blijven beoefenen. Dat is voor mij heel erg belangrijk.”

voetentraining

“Ik ga niet zo snel”

Angela Lindenberg uit Dreischor (Zuid-Holland) traint ook. Hoewel ze niet zo snel gaat, blijft ze oefenen. Door haar zwangerschap vond ze het lastig de oefeningen in te plannen. Toch merkt ze verschil met de start van de voetentraining. “Ik ben nog maar 30, maar heb aan beide tenen toch wel een serieuze C. De rechterteen gaat nu al meer richting B en ik ben nog maar bij module 3 (…) Ik merk dat ik ook in mijn omgeving mensen stimuleer om op deze manier naar hun voeten te kijken. Niet passief als een probleem maar zelf actief aan de slag met een oplossing. En dat werkt!”

“Toegankelijk voor iedereen”

Hannah de Vries uit Enschede vond de Online Training Scheve Teen vooral heel toegankelijk. “Ik heb geen verstand van fysiotherapie, maar alles wordt perfect uitgelegd. In taal die iedereen begrijpt. Ik weet wat ik moet doen en waarom ik het doe.” Na 4 weken liep ze al pijnvrij en haar steunzolen heeft ze aan de kant gelegd. “10 jaar geleden zou ik gedacht hebben “Iedere dag masseren? Dat ga ik niet doen” maar nu doe ik dat wel. Mijn voeten zijn mijn vriendjes geworden!”

4 gratis oefeningen

Wil jij ook pijnloos lopen? En je scheve teen rechter trainen? Net zoals Hanneke, Eveline, Agnes, Angela en Hannah en onze andere deelnemers? Begin dan alvast met de 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus. Je kunt ze hier downloaden.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen