Wanneer moet je geopereerd worden aan Mortons neuroom?
Wanneer moet je geopereerd worden aan Mortons neuroom?
Eline van den Hout
08/31/2020
2 min
0

Wanneer moet je geopereerd worden aan Mortons neuroom?

08/31/2020
2 min
0

Mortons neuroom operatie is niet altijd nodig. Als niets helpt dan is een bezoek aan de specialist of een operatie noodzakelijk. Maar voordat je deze grote stap zet kun je van alles doen tegen Mortons neuroom. Cocky vertelt in onderstaande video over oplossingen voor deze nare voetklacht.

Mortons neuroom operatie

Als je last hebt van Mortons neuroom heb je een beknelde zenuw in je voet. Deze zenuw bevindt zich doorgaans tussen het 3e en 4e middenvoetsbeentje. Bij iedere stap die je zet voel je een branderige en/of stekende pijn. Soms is de beknelling zo groot dat een Mortons neuroom operatie onvermijdelijk is (zie onderstaande afbeelding).

mortons neuroom operatie

Mortons neuroom operatie

Met behulp van de Mortons neuroom operatie krijgt de zenuw meer ruimte. Maar als je er op tijd bij bent kun je zelf wat doen tegen de beknelling en met oefeningen meer ruimte creëren (zie onderstaande afbeelding).

Voetoefening uit de Online Training Mortons Neuroom

Mortons neuroom oefeningen

Het is mogelijk een Mortons neuroom operatie te voorkomen met behulp van onze Online Training Mortons Neuroom. Deze training bestaat onder andere uit 7 modules met voet- en houdingsoefeningen en uitleg over de voetklacht in relatie tot de rest van je houding.

Als je de oefeningen minstens 3 keer per week doet kun je je voet steeds soepeler bewegen. Ook werk je aan je voetstand en je lichaamshouding, zodat er meer ruimte ontstaat voor de beknelde zenuw.

Een voetklacht en een verkeerde houding kun je niet los van elkaar zien. Alle spieren en gewrichten in ons lichaam zijn met elkaar verbonden en vormen ketens. Als er een verandering plaatsvindt in de voetspieren of gewrichten, heeft dit consequenties voor spieren en gewrichten elders in ons lichaam. Daarom train je behalve je voeten je houding en manier van lopen.

Andere oplossingen voor Mortons neuroom zijn steunzolen of orthesen. Voetentraining ziet dit echter als passieve oplossingen. Ze bieden wellicht pijnverlichting, maar je pakt de oorzaak van Mortons neuroom niet aan.

Met onze oefeningen ga je wel aan de slag met de oorzaak. Dit is vaak een verkeerde voetstand en houding. Als je bijvoorbeeld te veel op de zijkant van je voet loopt in plaats op van de 3 steunpunten (zie onderstaande afbeelding), dan kan er een zenuw bekneld raken. Tijdens de training leer je weer lopen op de 3 steunpunten. Hierdoor loop en sta je stabieler en vermindert of verdwijnt je Mortons neuroom.

mortons neuroom operatie

Als je druk voelt onder deze 3 punten heb je een goede voetstand.

Download de gratis oefeningen voor Mortons neuroom

Wil je eerst weten wat trainen inhoudt voordat je de training koopt? Dat is heel begrijpelijk. Download de 4 gratis oefeningen voor Mortons neuroom. Met behulp van deze oefeningen maak je kennis met Voetentraining en ervaar je hoe het is om voetoefeningen te doen.

Heb je vragen over de oefeningen? Stel ze vooral via info@voetentraining.nl. Ons klantenserviceteam zit iedere werkdag voor je klaar.

Download de oefeningen gratis!

Reacties
Categorieën