De pijn van mijn Mortons neuroom is minder geworden met Voetentraining
Gretha’s ervaring met de Online Training Mortons Neuroom
Eline van den Hout
11/18/2020
3 min
3

Gretha’s ervaring met de Online Training Mortons Neuroom

11/18/2020
3 min
3

Mortons neuroom ervaringen. Gretha Beute (73 jaar) volgt sinds april 2020 de Online Training Mortons Neuroom. Met deze training pakt zij de pijnlijke, beknelde zenuw in haar voorvoet aan, krijgt ze soepelere voeten en werkt ze aan een betere houding. Nu ze in de laatste module van de training is, besloot ik haar te interviewen over haar ervaringen.

Online Training Mortons Neuroom

Waarom besloot je de Online Training Mortons Neuroom te doen?

“Ik heb al 10 jaar last van een Mortons neuroom. De pijn komt in vlagen. Vooral in de winter voel ik het goed. Bij de podoloog kreeg ik aangepaste zooltjes. Hierdoor loop ik lekkerder, maar het Mortons neuroom wordt niet minder. Daarom besloot ik de Online Training Mortons Neuroom van Voetentraining te doen, met de gedachte: baat het niet, dan schaadt het niet. Bovendien had ik, net zoals iedereen, minder te doen door de coronamaatregelen. Dit was dus hét moment om tijd voor mezelf te nemen. Normaal schiet het er daar een beetje bij in.”

Had je van tevoren twijfels?

“Ik hoorde via via van de training en besloot deze direct aan te schaffen. Ik heb niet getwijfeld.”

Als je last hebt van een Mortons neuroom zit er een zenuw bekneld tussen het 3e en 4e middenvoetsbeentje. Dit veroorzaakt een stekende pijn.

Soepelere voeten

Wat vind je van de Online Training Mortons Neuroom?

“Als ik bezig ben met de training krijg ik een heel ander gevoel in mijn voeten. Ze voelen veel soepeler. Dat was in het begin echt een openbaring. Ik voelde duidelijk dat mijn spieren in mijn voet anders gingen werken. Ik loop nu ook anders, bewuster. En ik begrijp wat er in mijn voeten gebeurt als ik loop. Ik kan de hele afwikkeling volgen.”

“De oefeningen van de online training vind ik leuk om te doen. Ik doe ze bijna elke dag. Met de massages heb ik wat moeite, die gaan niet altijd goed. Maar de meedoe-sessies vind ik ideaal. Bij die sessies zijn een aantal oefeningen achter elkaar gezet, zodat ik ze gemakkelijk kan volgen.”

“Laatst heb ik samen met de buurvrouw een volledig pijnloze wandeling van 7 kilometer gemaakt.”

Minder pijn aan Mortons neuroom

Merk je dat je minder pijn hebt?

“De pijn van mijn Mortons neuroom neemt zeker af, maar is nog niet helemaal weg. Soms voel ik hem weer. Toch merk ik zeker verbetering. Laatst heb ik samen met de buurvrouw een volledig pijnloze wandeling van 7 kilometer gemaakt.”

“Daarnaast merk ik dat ik minder spierpijn heb in de rest van mijn lijf. Door de oefeningen krijg ik een betere houding en manier van lopen. Voor oudere mensen is het heel belangrijk daaraan te werken. Als je wat ouder bent ga je inzakken als je niets doet en krijg je sneller klachten.”

Erkend Voetentrainer

Ben je bij een Erkend Voetentrainer geweest? Hoe vond je dat?

“Ik ben nu een paar keer bij de Erkend Voetentrainer geweest. Dat raad ik aan aan iedereen die de training doet. En dan zo vroeg mogelijk, bij de eerste module. Dan heb je extra veel aan de training.”

“Ik raad iedereen aan om naar een Erkend Voetentrainer te gaan”

“De Erkend Voetentrainer doet voet- en houdingsonderzoek. Tijdens dit onderzoek zag ze dat mijn heup scheef staat. Dat is niet goed voor mijn houding, dus kreeg ik daar extra oefeningen voor mee. Ook hielp ze me bij oefeningen die ik wat lastiger vind.”

“Aanstaande vrijdag ga ik weer naar de Erkend Voetentrainer. We gaan waarschijnlijk een oefenschema maken met oefeningen die belangrijk voor mij zijn. Ik ben bijna klaar met de training, maar ook daarna blijf ik oefenen. Het is belangrijk wat ik nu heb opgebouwd te onderhouden.”

Mortons neuroom ervaringen

Wil jij ook je Mortons neuroom ervaringen delen? We hebben op Facebook een groep waarin je je Mortons neuroom ervaringen met lotgenoten kunt delen. De specialisten van Voetentraining zitten ook in de groep en beantwoorden al je vragen. Hier vind je de Facebookgroep voor Mortons neuroom.

Gratis oefeningen Mortons neuroom

Net als Gretha je voeten trainen? Download alvast onze 4 gratis oefeningen voor Mortons neuroom. Dan ervaar je direct dat je soepelere voeten krijgt. Wil je graag eens persoonlijk met iemand praten over je Mortons neuroom ervaringen? Meld je dan via info@voetentraining.nl aan voor het gratis telefonisch spreekuur met Cocky. Dit is iedere vrijdagochtend van 09:00 uur tot 11:00 uur.

Reacties
Categorieën