Blaren voorkom je met WandelWol.
Wat te doen om blaren te voorkomen?
05 september 2022 
1 min. leestijd

Wat te doen om blaren te voorkomen?

Wat te doen om blaren te voorkomen? Blaren voorkom je met WandelWol. WandelWol is antidrukwol die ontstane blaren verzacht en nieuwe blaren aan je voeten voorkomt.

Wat is WandelWol?

WandelWol is schapenwol die rijk is aan wolvet. Het hulpmiddel geeft tegendruk op de plek waar je doorgaans een blaar krijgt. Deze tegendruk voorkomt blaarvorming tijdens het wandelen.  En als je al een blaar hebt, verzacht WandelWol de pijn.

Daarnaast heb je minder snel last van koude of te warme voeten, want de wol absorbeert vocht en ventileert goed. WandelWol voorkomt overigens ook likdoorns, eelt, eeltpitten en helpt tegen zere nagels.

wandelwol

Hoe gebruik je WandelWol?

  1. Trek de sok aan je pijnlijke voet uit.
  2. Breng de wol aan op de plek die zeer doet. Hoeveel wol je nodig hebt, kun jijzelf het beste beoordelen. Zorg er in ieder geval voor dat er geen huid zichtbaar is op de zere plek. Maar de wol mag geen problemen geven tijdens het lopen. Gebruik dus niet te weinig, maar ook zeker niet te veel wol.
  3. Trek je sok weer aan en houd de wol op de juiste plek.
  4. WandelWol blijft goed zitten, doordat deze zich gaat hechten aan je sok. Je hoeft dus geen pleisters te gebruiken om de wol te bevestigen.
  5. Veel plezier met wandelen!

Is WandelWol herbruikbaar?

Nee, je kunt WandelWol één keer gebruiken. Als je de wol wast, is deze misschien wel schoon, maar geeft niet meer de juiste tegendruk. WandelWol vormt zich namelijk naar je voet. Na een wasbeurt is deze vorm eruit en komt niet meer terug.

Waar is WandelWol te koop?

WandelWol is te koop via onze hulpmiddelenpagina. Als je iets naar beneden scrolt zie je het product ertussen staan. Heb je vragen over WandelWol? Stel ze vooral. We vertellen graag meer.

Wat te doen om blaren te voorkomen?

Behalve WandelWol dragen, zijn er nog meer manieren om blaren te voorkomen. Blaren ontstaan door druk of wrijving. Je voetstand of manier van lopen is niet optimaal, waardoor je steeds met dezelfde plek tegen je schoen schuurt. In dat geval raden we je aan je voeten te trainen.

voetoefeningen

We hebben oefeningen voor verschillende voetklachten, maar ook voor gezonde voeten. Download ze hieronder:

Blaren ontstaan ook als je te kleine of te grote schoenen draagt. Passen je schoenen niet goed? Doe dan de pasvormcheck.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen