Met deze tips houdt iedereen Voetentraining vol. Dus jij ook!
Voetentraining volhouden valt soms niet mee
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
08/07/2019
2 min
0

Voetentraining volhouden valt soms niet mee

08/07/2019
2 min
0

Voetentraining volhouden valt soms niet mee. Ik was mijn training motivatie in juni en juli een beetje verloren. Ik kon het de afgelopen weken niet meer opbrengen om naast mijn drukke agenda en het warme weer ook nog aandacht te besteden aan mijn hallux valgus. Inmiddels heb ik mijn motivatie weer een beetje terug. Hoe is me dat gelukt?

Hallux valgus foto’s

Allereerst door het mooie resultaat van Agneta. Ze had foto’s gestuurd waarop je duidelijk kunt zien dat de bunion aan haar rechtervoet een stuk kleiner is geworden. Ik heb maar een heel kleine hallux valgus, categorie B, dus bij mij zal het zeker lukken daar weer een A, ofwel rechte teen, van te maken.

Pijn onder de bal van mijn voet

Daarnaast begon ik weer die pijn onder de bal van mijn voeten terug te krijgen. Voordat ik aan de training begon had ik daar altijd last van tijdens wandelingen. Ik zei tegen mezelf: “Straks ben ik weer terug bij af. Dat zou jammer zijn van al die moeite van de afgelopen maanden.”

Voetentraining volhouden dankzij Cocky en Yvonne

Er zijn ook 2 personen die ervoor zorgen dat ik weer moedig doorga: Cocky en Yvonne. De initiatiefneemsters van Voetentraining. Hun tips en adviezen helpen me enorm om Voetentraining vol te houden. Een paar daarvan zijn:

  • Doe de oefeningen op een vast moment. Bijvoorbeeld tijdens het Achtuurjournaal.
  • Zet het oefenmoment in je digitale agenda, zodat je een berichtje krijgt.
  • Hoe langer je oefent, hoe sneller je resultaat hebt.
  • Betrek je familie of je partner bij het oefenen. Laat hen weten waar je mee bezig bent en waarom, zodat ze je ondersteunen.
  • Loop vaker op blote voeten.

Inmiddels ben ik dus weer begonnen met de Online Training Hallux Valgus. Ik ben verder gegaan waar ik gebleven was: module 5. Omdat ik gestopt was zijn mijn voeten wat minder soepel geworden en met sommige oefeningen heb ik zelfs last van een lichte kramp. Ik hoop dat dit over een paar weken weer over is en dat mijn voeten weer net zo’n goede conditie krijgen als in mei.

Kun jij Voetentraining volhouden?

Heb jij ook moeite om Voetentraining vol te houden? Ik ben benieuwd wat de doorslag gaf om weer aan de slag te gaan met je hallux valgus. Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog. Zo kunnen we elkaar goed ondersteunen. Wil jij met anderen praten over Voetentraining? Meld je dan aan voor de Facebookpagina Train je voeten. Het is altijd fijn om met mensen te praten die hetzelfde doel hebben: gezonde voeten.

Reacties
Categorieën