Metatarsalgie ervaringen: Nadia vertelt over haar favoriete oefening
Metatarsalgie ervaringen training: Nadia vertelt over haar favoriete oefening
Eline van den Hout
11/02/2020
2 min
0

Metatarsalgie ervaringen training: Nadia vertelt over haar favoriete oefening

11/02/2020
2 min
0

Metatarsalgie ervaringen. Nadia doet sinds kort de Online Training Metatarsalgie. In dit interview vertelt ze mij wat ze vindt van module 1 en wat tot nu toe haar favoriete oefening is. Bekijk de video hieronder.

Waarom heb je ervoor gekozen de Online Training Metatarsalgie te gaan doen?
“Ik wist eigenlijk helemaal niet wat metatarsalgie was. Ik had altijd branderige voorvoeten tijdens het lopen, maar ik dacht dat deze pijn normaal was en dat iedereen dat had. Toen ik in aanraking kwam met Voetentraining kwam ik erachter dat het metatarsalgie heet, en dat er iets aan te doen is. Daar werd ik heel blij van. Ik kocht direct de Online Training Metatarsalgie en de bijbehorende oefenmaterialen.”

Je hebt module 1 bijna afgerond, dus je bent nog niet heel ver met de training. Maar merk je al veranderingen?
“Ik merk nu nog niet heel veel verschil, want ik ben inderdaad net begonnen. Maar als ik oefen merk ik wel dat mijn voeten direct soepeler worden.”

Oefenen met het balletje

Welke oefening vind je tot nu toe het fijnst?
“De prettigste oefening uit module 1 is de oefening met het massageballetje. Je legt het balletje op de grond en dan rol je met je voet over het balletje. Je verdeelt je voet in banen en je rolt elke keer over een andere baan. De stekeltjes op het balletje zijn lekker hard waardoor ik mijn voetspieren goed kan masseren. Vooral rollen onder mijn hiel vind ik prettig.”

Toen ik zelf de Online Training Hallux Valgus deed, vond ik het best lastig drie keer per week te oefenen. Hoe pak jij dat aan?
“De dagen vliegen in deze periode (red. coronaperiode) een beetje aan me voorbij. Daarom plan ik de trainingsdagen in in mijn agenda. Ook zet ik het einde van module 1 in mijn agenda. Dan weet ik wanneer ik door kan gaan naar module 2. Ook check ik dat moment of ik alles heb begrepen.”

De Online Training Metatarsalgie is gemaakt door Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning.

Metatarsalgie ervaringen

De komende maanden publiceer ik nog meer video’s over Nadia’s metatarsalgie ervaringen. Ze heeft na module 1 nog 6 modules te gaan. Iedere module duurt ongeveer 3 weken. In de volgende video over haar metatarsalgie ervaringen zal ze vertellen over het tapen.

Gratis oefeningen metatarsalgie downloaden

Wil jij net als Nadia ook oefeningen doen voor je metatarsalgie? Start dan met de 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie. Zo maak je kennis met het trainen van je voeten. Je kunt ze via deze link gratis downloaden.

Metatarsalgie ervaringen delen?

Heb jij ook doorgezakte voorvoeten en wil jij jouw metatarsalgie ervaringen delen? Word dan lid van onze Facebookgroep voor metatarsalgie. Hier kun je al je vragen stellen en ervaringen delen met lotgenoten.

Reacties
Categorieën