Metatarsalgie tapen doe je met deze pijnverlichtende tape
Deze dwarse voorvoettape biedt pijnverlichting
18 december 2020 
2 min. leestijd

Deze dwarse voorvoettape biedt pijnverlichting

Metatarsalgie tapen. Veel mensen met voorvoetpijn hebben baat bij het tapen van de voorvoet. Met deze dwarse voorvoettape zul je waarschijnlijk lekkerder lopen. In onderstaande video leggen Cocky en Yvonne stap voor stap uit hoe je de tape aanbrengt.

Metatarsalgie tapen

Gebruik een rekbare tape. Merknamen zijn bijvoorbeeld: Easy Tape, Cure Tape,  Kinesiotape, Medical Tape. Het is dus geen witte niet-rekbare sporttape. Zorg dat je voet droog is en dat je geen crème of bodylotion hebt aangebracht op de plek waar je de tape wilt plakken. Dan blijft deze niet zitten. Plak ook geen tape over wondjes.

Zet je voet allereerst op een verhoging, met een vlakke harde ondergrond, zoals een krukje of een stoel. Bepaal vervolgens de lengte van de tape. Dit doe je door de tape over je voorvoet te leggen van zijkant tot zijkant. Omdat de tape nog rekt, is dit lang genoeg. Rond de hoekjes iets af, zodat de tape minder snel los gaat.

Volg deze 11 stappen voor het aanbrengen van voorvoet tape

Stap 1: scheur het papier van de tape in het midden.

Stap 2: maak een deel van van het papier aan beide uiteinden los, maar houd wel papier aan beide uiteinden.

Stap 3: vouw de twee uiteinden van het papier om.

Stap 4: pak de uiteinden met papier met de zogenaamde pengreep vast.

Stap 5: hef je voorvoet en schuif de tape eronder. De tape loopt met de voorzijde langs de ballijn. Dit is het breedste gedeelte van je voet.

Stap 6: houd je tenen recht naar voren.

Stap 7: breng tape tot maximale rek 

Stap 8: druk je voorvoet nu naar de zitting van je stoel op de tape.

Stap 9: laat de uiteinden los en strijk ze aan zonder rek.

Stap 10: probeer plooitjes te voorkomen.

Stap 11: wrijf de tape 30 seconden aan, zodat de lijm wordt geactiveerd.

Als de tape zo zit heb je het metatarsalgie tapen goed uitgevoerd.

Hoelang kan de tape blijven zitten?

De tape kan 2-3 dagen blijven zitten en mag nat worden bij douchen of zwemmen. Twijfel je of de tape goed zit? Vraag het aan een Erkend Voetentrainer. Deze helpt je graag. Overleg ook met hem of haar hoe vaak je de tape draagt. Dit gaat namelijk op basis van persoonlijk advies. 

Voorvoet tape eraf halen

Als je de tape eraf haalt, kun je dat het beste doen als de tape nat is. Trek de tape er niet in één keer af, maar breng de huid wat op rek en trek de tape dan een stukje los. Breng de huid weer op spanning en haal dan weer een stukje tape los, enzovoort. Laat je voet een nacht zonder tape, zodat je huid wat kan ademen. Als een stukje tape los komt, kun je dat wegknippen. Laat de tape onder je voet los, dan moet je het eraf halen en opnieuw aanbrengen.

Nadia over voorvoet tape

Nadia heeft een doorgezakte voorvoet en doet de Online Training Metatarsalgie. Wij vroegen haar hoe ze de voorvoet tape vindt zitten: “De tape zorgt ervoor dat ik een kussentje heb om op te lopen. Dit is prettig. Normaal heb ik veel last van branderige voorvoeten. Deze metatarsalgie tape helpt daartegen. Ik ga de tape zeker vaker dragen.”

Gratis oefeningen voor metatarsalgie

Metatarsalgie tapen is een mooi hulpmiddel. Het is echter belangrijk dat je daarnaast oefent, wil je daadwerkelijk van de klacht afkomen. Begin alvast met onze 4 gratis oefeningen. Download ze hieronder.

Download de 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie!

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Lucy
Door

Lucy

op 29 Aug 2023

Ik ben heel blij met alle instructie. Ik wil dus heel graag deze kringen

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 11 Oct 2023

Fijn dat je de instructies goed vindt. Wat bedoel je met kringen?

Reactie plaatsen