Brandende pijn onder voet verhelp je met het Handboek voor metatarsalgie
Handboek voor metatarsalgie is vanaf nu beschikbaar!
Eline van den Hout
11/27/2020
1 min
0

Handboek voor metatarsalgie is vanaf nu beschikbaar!

11/27/2020
1 min
0

Brandende pijn onder je voet bij iedere stap die je zet? Dan heb je last van metatarsalgie, ofwel een doorgezakte voorvoet. Heel vervelend. Maar je kunt er wat tegen doen. Hoe? Dat lees je in het Handboek voor Metatarsalgie. Geschreven door Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning van Voetentraining.

Lancering Handboek voor Metatarsalgie

Op 26 november 2020 lanceerden we het Handboek voor Metatarsalgie. Speciaal hiervoor hielden we samen met Arko Sports Media een webinar over deze voetklacht. Vijfendertig fysiotherapeuten, oefentherapeuten en bewegingsspecialisten hadden zich hiervoor aangemeld. Een hele schoolklas vol! Aan het woord waren Cocky, Yvonne en fysiotherapeute/Erkend Voetentrainer Inge de Jong.

Van links naar rechts: Inge de Jong, Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning.

Yvonne: “We zijn heel trots op dit handboek en de wijze waarop we het hebben mogen presenteren was een groot succes. Cocky en ik hopen dat we met behulp van dit boekje en onze online trainingen steeds meer mensen met voetklachten kunnen helpen. Het is zo belangrijk dat mensen weten dat ze er zelf iets aan kunnen doen!”

Handboek voor Metatarsalgie

In het Handboek voor Metatarsalgie bespreken Cocky en Yvonne het ontstaan van metatarsalgie, het belang van getrainde voeten en wat voor invloed voeten hebben op de houding. Ook staat het boekje vol met oefeningen die je zelf thuis kunt doen, inclusief een handig oefenschema.

Voorvoetklachten zijn helemaal niet nodig. Met sterke en getrainde voetspieren voorkom je de brandende pijn in je voet. Ook voorkom je houdingsklachten. Onze voeten zijn het fundament van ons lichaam. Veel klachten aan de knie, heupen, rug en nek zijn terug te leiden op de stand van de voeten. Toch trainen we bijna alles, behalve onze voeten. Met dit boekje brengen we daar verandering in.

Hier vind je het Handboek voor metatarsalgie

Brandende pijn onder voet kwijtraken?

Wil je de brandende pijn onder je voet kwijtraken? Maar wil je eerst weten wat oefenen precies inhoudt? Download dan onze 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie. Een goede kennismaking met Voetentraining.

Meer handboeken op de planning

Heb je een andere voetklacht dan metatarsalgie? Er staan nog meer boekjes op de planning: hielspoor, Mortons neuroom, klauw- en hamertenen, tailor’s bunion en hallux limitus/rigidus. Een paar jaar geleden brachten we het Handboek voor de scheve teen uit.

Reacties
Categorieën