Hamertenen verhelp je met de oefeningen uit het Handboek voor klauw- en hamertenen
Het Handboek voor klauw- en hamertenen is beschikbaar!
18 maart 2022 
1 min. leestijd

Het Handboek voor klauw- en hamertenen is beschikbaar!

Wat kun je doen tegen hamertenen? Hamertenen verhelp je met de oefeningen uit het Handboek voor klauw- en hamertenen. Getrainde en sterke voetspieren zorgen ervoor dat de pijn verdwijnt en dat je tenen rechter gaan staan. Je leest het allemaal in het handboek dat vanaf nu verkrijgbaar is.

hamertenen recht krijgen

Een rechtere hamerteen, het kan echt!

Kun jij je teen nog actief of met de hand strekken? Dan is het mogelijk dat deze weer rechter gaat staan met behulp van oefeningen. Hoe dan?, zul je denken. Je hebt al van alles geprobeerd: correctoren, steunzolen et cetera. Waarom zou oefenen dan wel helpen?

Oefenen helpt omdat je niet alleen de teenspieren gaat oefenen, maar de hele voet én de houding. Al je voetgewrichten versoepelen, je spieren versterken, je krijgt een goede voetstand en je leert op de juiste manier staan en lopen.

Wat je ook traint is de informatiestroom tussen je voetspieren en de hersenen. Door te oefenen stuur je de juiste informatie naar je hersenen. De voetspieren doen weer wat ze moeten doen, waardoor de hamerteen rechter gaat staan. Dit verschijnsel noemen we met een duur woord ‘de propriocepsis’.


Ook interessant voor professionals

Behalve oefeningen geeft het handboek je informatie over de oorzaak van klauw- en hamertenen, wat voor invloed andere lichaamsdelen op de tenen hebben, wat een goede houding is, welke aangepaste zolen helpen en wat geschikte schoenen zijn.

Kortom, je leert alles over klauw- en hamertenen. Daarom is dit handboek niet alleen interessant voor mensen die deze klacht hebben, maar ook voor professionals, zoals pedicures en podologen.

hamertenen recht krijgen

Handboek voor klauw- en hamertenen bestellen

Het Handboek voor klauw- en hamertenen bestel je bij onze uitgever: Arko Sports Media. Hier kun je ook onze andere handboeken vinden over metatarsalgie en de hallux valgus. De auteurs Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning zijn bezig met een serie, dus de komende jaren komen ook handboeken uit over hielspoor, Mortons neuroom, hallux limitus/rigidus en de tailor’s bunion.

Bestel het Handboek voor klauw- en hamertenen hier!

Wat kun je doen tegen hamertenen?

Oefenen dus, met de oefeningen uit dit handboek. Of met onze Online Training Klauw- en Hamertenen. Hierin staan meer dan 50 oefenvideo’s. Wil je meer over deze training weten? Begin alvast met de 4 gratis oefeningen voor klauw- en hamertenen.

Download hier de 4 gratis oefeningen voor klauw- en hamertenen. 

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen