Mortons neuroom handboek
Handboek Mortons neuroom
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
06/10/2024
1 min
0

Mortons neuroom handboek

06/10/2024
1 min
0

Voetentraining presenteert met trots het vijfde handboek bij voetklachten. De nieuwste loot aan deze stam is de uitgave van het Handboek voor Mortons neuroom. Lees in dit blog alles over deze voetklacht en het handboek.

Handboek Mortons neuroom

Onze nieuwste uitgave is bedoeld voor iedereen die last heeft van Mortons neuroom. Dus heb je pijn als je je schoenen aan hebt? En belemmert dat je bij het lopen en het sporten? Verdwijnt de pijn weer als je je schoenen uittrekt? Dan zijn dat tekenen die wijzen op een Mortons neuroom.

Veel oefeningen

In het handboek lees je over de oorzaak van Mortons neuroom en hoe voeten werken. Ook de relatie tussen voet en houding komt aan bod. En natuurlijk oefeningen. Heel veel oefeningen, die je zelf thuis kan doen. Door het versterken van de voetspieren verbeteren je voetstand en houding. En voorkom je pijn aan je voeten!

De auteurs van dit handboek, Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning van Voetentraining, ontwikkelden een nieuwe behandelwijze, op basis van recente wetenschappelijke inzichten. Een combinatietherapie die uitvoerig staat beschreven.

Voeten zijn het fundament van het lichaam

Voeten zijn het fundament van het lichaam. Veel klachten aan de nek, de schouders of de rug zijn terug te leiden tot de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. Je krijgt het advies om stevige schoenen te dragen, maar dat is eigenlijk helemaal niet goed voor je voetspieren. Ze hoeven dan niets te doen en worden lui.

Het boek is geschreven door Cocky Hoogeveen (fysiotherapeut (niet-praktiserend) en podoposturaal therapeut) en Yvonne Bontekoning (voetkundige en bewegingsanalist).

Bestellen Handboek Mortons neuroom

Voetentraining werkt samen met uitgeverij Arko Sports. Je kunt het boek via de uitgever bestellen. Bestel hier het boek.

Andere handboeken

Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen schreven ook de vier andere handboeken. Aanraders voor als je last hebt van voetklachten als hallux valgus, metatarsalgie, klauw en hamertenen en hielspoor. In deze handboeken worden, naast praktische oefeningen, ook de oorzaken en de gevolgen van deze klachten behandeld.

Bestel hier het handboek voor de hallux valgus

Bestel hier het handboek voor klauw- en hamertenen

Bestel hier het handboek voor hielspoor

Bestel hier het handboek voor metatarsalgie


Reacties
Categorieën