Ik heb pijn in mijn voeten tijdens het wandelen. Wat nu?
Ik heb pijn in mijn voeten tijdens wandelen wat nu
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
12/13/2021
2 min
0

"Ik heb geen pijn meer in mijn voeten tijdens het wandelen"

12/13/2021
2 min
0

Als je voetklachten hebt tijdens het wandelen, is voetentraining de oplossing. Met sterke, soepele voeten loop je weer lekker. Net zoals Anita Knook (63 jaar) die pijn aan haar voeten had door onder andere een hallux valgus. Zij heeft weer plezier in het uitlaten van haar honden.

 “Ik ben gelukkig op tijd gestart met Voetentraining”, zegt Anita Knook aan de telefoon. “De grote teen aan mijn rechtervoet staat nu vrijwel recht. En aan de linkerkant zie ik ook verbeteringen.”

Pijn in voeten tijdens het wandelen

“Een hallux valgus?” Was haar reactie toen ze ons advies kreeg de Online Training Hallux Valgus te doen. Ze had haar scheve tenen nooit echt opgemerkt, want de scheefstand was niet zo erg. In eerste instantie nam ze contact op met Voetentraining omdat ze last had van een stijve voet bij het opstaan en klauwtenen."

ik-heb-pijn-in-mijn-voeten-tijdens-het-wandelen-wat-nu

Ook had ze pijn in haar voeten had tijdens het wandelen. Iets wat ze elke dag doet, met haar twee mooie honden. Haar voetklachten zorgden ervoor dat ze hier minder van kon genieten.

Net zoals vele andere deelnemers had Anita al van alles gedaan tegen haar voetklachten, voor ze met Voetentraining in aanraking kwam. “Vroeger had ik last van fasciitis plantaris. Ik droeg daar 25 jaar lang steunzolen voor. En vorig jaar startte ik met Chi running. Een hardlooptechniek waarmee je blessures leert voorkomen.”

Barefoot shoes

“Tijdens die workshops zag ik mensen barefoot shoes dragen. Die wilde ik ook eens proberen. Ik bekeek de webwinkel van schoenenzaak Barefoot and More en daar kwam ik behalve schoenen ook informatie tegen over Voetentraining. Mijn eerste gedachte was: Wat is het eigenlijk raar dat je je hele lijf traint behalve je voeten, terwijl die juist het allerbelangrijkst zijn.”

ik heb pijn in mijn voeten tijdens het wandelen wat nuDit is een barefoot shoe/minimalistische schoen. 

Voetoefeningen helpen tegen de pijn

In november 2020 ging Anita van start met de training voor haar scheve tenen. “De training is goed opgebouwd. Ik oefende minstens drie keer per week. Mijn favoriete oefening is die met het massageballetje. Die voelt lekker aan mijn voeten. Maar de wigoefeningen vond ik lastig, gelukkig legde de Erkend Voetentrainer in Udenhout mij die oefening goed uit.”


Ook maakte Anita gebruik van onze video’s met tips op YouTube. “Ik kreeg eelt door de teenspreiders. Toen stuitte ik op een Voetenvlog van Voetentraining waarin Eline de teenspreiders andersom aandeed. Toen ik ze op deze manier ging dragen verdween het eelt. Daar was ik erg blij mee.”

Steunzolen zijn niet meer nodig

Al met al is Anita zeer tevreden over de resultaten van de training. “Behalve mijn scheve teen, staan mijn klauwtenen óók rechter. En ik heb geen pijn meer als ik mijn honden uitlaat. Ik ben ook blij dat ik nu voor 95 procent loop op barefoot shoes en zelfs mijn steunzolen niet meer nodig heb. Wat een geweldig vrij gevoel geeft dat!”

Reacties
Categorieën