Je traint je voetspieren door je tenen op te trekken. Bekijk de oefenvideo
hoe train je je voetspieren
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
04/07/2024
1 min
0

Voetoefening 11 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

04/07/2024
1 min
0

Hoe train je je voetspieren? Trek je tenen op en houd daarbij druk onder de bal van je voet en onder het kopje van het vijfde middenvoetsbeentje. Dit is een krachtoefening voor de kleine voetspieren in je voorvoet. Yvonne Bontekoning doet de oefening voor in de onderstaande video.

Luie voetspieren

Door het dragen van stevige schoenen zijn de voetspieren lui geworden. Onze schoenen zijn als het ware een korset. Ze zitten zo strak dat onze voeten niet meer op de natuurlijke manier kunnen bewegen.

voetspieren trainenLinks: zo zitten voeten vaak in schoenen, rechts: voeten zonder schoenen.

De spieren in de voet weten niet meer wat ze moeten doen en verliezen hun kracht. Dit kan allerlei voetklachten tot gevolg hebben zoals een doorgezakte voorvoet, hallux valgus of klauw- en hamertenen.

Daarom is het goed onze schoenen eens uit te doen en de voetspieren te trainen. Je zult merken dat je steviger staat en loopt. Ook je houding verbetert.

Hoe train je je voetspieren?

Je traint je voetspieren onder andere door je tenen op te trekken. Let op dat je hierbij de juiste druk onder de voet houdt. Wat de juiste druk is, zie je op de onderstaande afbeelding.

voetspieren trainen

Yvonne doet de oefening rustig voor. Je kunt gerust met haar meedoen. Als je bang bent om te vallen, pak er dan een stoel bij. Heb je een hallux valgus of klauw- en hamertenen?  Dan raden we je aan om tijdens de oefening teenspreiders te dragen.


Ook van de partij op 24 mei?

Op Bevrijd je voetendag op 24 mei geven we extra aandacht aan onze voeten! We trekken onze schoenen uit en ervaren de voordelen van blootsvoets lopen: versterking van de voeten, verbetering van de balans en bevordering van een natuurlijke loophouding. Doe je ook mee? Lees meer.

Vraag het onze specialisten

Heb je een vraag over deze voetoefening? Stel hem via info@voetentraining.nl. Onze specialisten helpen je graag.

Reacties
Categorieën