Hielspoor tapen: deze tapetechniek biedt pijnverlichting
Hielspoor tapen: welke tapetechniek biedt pijnverlichting?
hielspoor of Fasciitis plantaris
Eline van den Hout
hielspoor of Fasciitis plantaris
08/03/2020
1 min
0

Hielspoor tapen: welke tapetechniek biedt pijnverlichting?

08/03/2020
1 min
0

Hielspoor tapen. Er bestaan verschillende technieken die pijnverlichting en ondersteuning bieden. Je kunt tapen met sporttape en medical tape. In de Online Training Hielspoor vind je een aantal technieken met medical tape. Cocky Hoogeveen doet in onderstaande video een techniek voor met sporttape. Deze techniek biedt pijnverlichting. Doe vooral met haar mee.

Hielspoor tapen

Waarom is hielspoor tapen goed? Met behulp van tape zet je de voet op zo’n manier vast dat er minder rek is onder de voet zelf. Dit biedt pijnverlichting en ondersteuning. In de video gebruikt Cocky sporttape, dit is geen rekbare tape. Je vervangt hem doorgaans iedere dag. Medical tape heeft wel rek en kun je zo’n 2 tot 3 dagen laten zitten. Maar voor deze techniek is sporttape voldoende.

Als je de tape op de manier aanbrengt zoals Cocky in de video doet, voel je vrij snel minder irritatie onder het hielbeen. Met behulp van deze tapetechniek knijp je het vetweefsel onder de voet samen zodat deze meer weerstand biedt tijdens staan en lopen. Voor veel mensen is dit een prettige tapetechniek

Hoe breng je de tape aan?

Stap 1: scheur een stuk tape af.

Stap 2: plak de tape op de rand van het hielbeen aan beide zijden.

Wanneer doe je het fout?

  • Als je de tape op de achillespees aanbrengt. Dan loop je kans op achillespeesklachten.

We zijn heel benieuwd of deze wijze van hielspoor tapen je bevalt. Laat je het weten in de comments?

Hielspoor oefeningen: Online Training Hielspoor

Naast hielspoor tapen is het belangrijk om te oefenen. Met hielspoor tapen alleen kom je er niet. Tape is slechts een hulpmiddel. Met behulp van onze Online Training Hielspoor ga je aan de slag met je voetstand, je versterkt je voetspieren, je verbetert je manier van lopen en je leert een nieuwe gewoontehouding aan.

Bij Voetentraining zien we de voet niet los van de houding en de houding niet los van de voet. Deze twee staan met elkaar in verbinding. Wat je verandert aan de stand van je voeten heeft invloed op je houding en vice versa.

Gratis oefeningen hielspoor

Wil je kennismaken met het trainen van je Voeten? Download dan onze 4 gratis oefeningen voor hielspoor. Als je deze oefeningen doet leer je wat voeten trainen inhoudt en wat de Online Training Hielspoor voor jou kan betekenen.

Reacties
Categorieën