Wat te doen tegen het fat pad syndroom en hielspoor?
Fat pad syndroom en hielspoor? Dit kun je doen
hielspoor of Fasciitis plantaris
Eline van den Hout
hielspoor of Fasciitis plantaris
09/14/2020
3 min
0

Fat pad syndroom en hielspoor? Dit kun je doen

09/14/2020
3 min
0

Fat pad syndroom. Het is een vervelende klacht die regelmatig samengaat met hielspoor; de klachten hebben met elkaar te maken. Je voet trainen is dé oplossing om dit proces tegen te gaan. Cocky legt dat en meer in onderstaande video uit.

Fat pad syndroom

Bij het fat pad syndroom gaat de kwaliteit van het vetweefsel onder je voet achteruit. Dit kan samenhangen met hielspoor. Als je last hebt van hielspoor kan je vetpolster verschuiven, omdat je door de pijn op een andere manier gaat lopen. Als het vetpolster verschuift krijg je nog meer pijn. Lopen gaat steeds moeilijker. Wat wij adviseren is: oefenen, oefenen, oefenen.

Dankzij onze oefeningen activeer je de pezen en spieren onder je voeten op de juiste manier. Ze gaan weer doen wat ze moeten doen. De vetkussens zijn verbonden met de pezen en spieren, waardoor deze weer terug kunnen schuiven. Zo kan het fat pad syndroom verminderen. Let wel: dit kan alleen als het vetpolster verschoven is, niet als de vetkamers kapot zijn.

Heb je op dit moment last van het fat pad syndroom? Probeer dan eens de 4 gratis oefeningen voor hielspoor (je vindt ze onderaan dit artikel). Zo maak je een goede start met Voetentraining. Uiteraard kun je ook je klachtomschrijving sturen naar info@voetentraining.nl. We helpen je graag.

Pijnlijke knopen in mijn kuiten en hamstrings

Laatst stuurde iemand ons de vraag: “De pijn onder mijn voeten trekt door naar mijn kuiten en ik heb pijnlijke knopen in mijn voeten, kuiten en hamstrings. Wat kan ik doen?” Ook dit behandel je met behulp van oefeningen.

Afbeelding 1: dit is de peesplaat.

Met de Online Training Hielspoor ga je niet alleen aan de slag met je peesplaat, zie afbeelding 1, maar met de hele keten waarvan de peesplaat een onderdeel is, zie afbeelding 2. Je werkt dus eveneens aan je kuitspieren, hamstrings en de rest van je lichaamshouding. Dit doe je onder andere door de belasting onder je voet aan te pakken. Ofwel je leert het gewicht onder je voet tijdens staan en lopen gelijk te verdelen.

Hier vind je een voorbeeld van zo’n voetoefening. Als je de belasting onder de je voet verbetert, heeft dat een positief effect op je hele houding. Je voet is het fundament van je lichaam.

Afbeelding 2: je hebt een gewrichtsketen en een spierketen. De ketens verbinden de spieren en gewrichten met elkaar. Als er in één gewricht of spier iets verandert heeft dat gevolgen voor de gehele keten.

Achillespees

“Ik heb hielspoor en pijn in mijn achillespees, wat kan ik doen?” Ook deze vraag krijgen we geregeld. De peesplaat vormt een onderdeel van de hele keten. Als hier problemen mee zijn kan dit een negatieve invloed hebben op de achillespees en andere spieren en pezen in je lichaam.

Met behulp van onze oefeningen leer je je voet anders belasten en verbeter je je houding. Hierdoor kan de pijn in je achillespees ook verminderen.

Hielspoor en pijn in mijn bilspier

“Ik heb een andere houding gekregen door hielspoor en nu ook pijn in mijn bilspier.” Dat is eveneens een logisch verband. Als je houding verandert door de pijn in je voet, ga je delen van het lichaam anders belasten en kun je pijn krijgen in je bilspier. Alles is via de spier- en gewrichtsketens met elkaar verbonden.

Tijdens de Online Training Hielspoor krijg je oefeningen voor de voet en de peesplaat zelf, maar ook voor de kuitspieren, bovenbeenspieren, enzovoort. We besteden veel aandacht aan de hele houding.

Als de houding niet goed is dan kan er overbelasting in de voet ontstaan, waardoor de voetklacht hielspoor kan opkomen. En als je je voet niet goed gebruikt en niet kan bewegen zoals zou moeten, dan kan dat weer houdingsklachten veroorzaken. Het is een vicieuze cirkel.

De Online Training Hielspoor bestaat uit 7 modules. In iedere module krijg je een stuk of 5 nieuwe oefeningen. Het is de bedoeling dat je dagelijks oefent; alleen dan bereik je het beste resultaat.

4 gratis oefeningen hielspoor

Wil je onderzoeken of oefenen iets voor jou is? Download dan de 4 gratis oefeningen voor hielspoor. Meld je ook aan voor het webinar over hielspoor. Dan krijg je gratis uitleg over het ontstaan van hielspoor en wat je ertegen kunt doen. Ook mag je live vragen stellen.

Download de gratis oefeningen voor hielspoor.

Reacties
Categorieën