Beknelde zenuw in je voorvoet behandel je met deze oefeningen
Pauline: “Eindelijk kan ik weer wandelen zonder pijn”
Eline van den Hout
02/22/2021
2 min
0

Pauline: “Eindelijk kan ik weer wandelen zonder pijn”

02/22/2021
2 min
0

“De beknelde zenuw in mijn voorvoet heeft nu veel meer ruimte. Ik heb geen pijn meer”, zegt Pauline Rozema (59). Ze volgde de Online Training Mortons Neuroom en vertelt over haar ervaringen.

Hoe belemmerde Mortons neuroom je dagelijkse leven?

“Lange wandelingen maken met mijn vriendinnen ging niet meer, terwijl ik dat juist zo leuk vond. Ik zei vaak tegen hen: ‘Laat mij maar even op dit bankje zitten met een boekje.’ Maar eigenlijk vond niemand dat een goede oplossing. Ik ook niet.”

Beknelde zenuw

Hoelang heb je al Mortons neuroom?

“Ik heb zo’n 2 à 3 jaar last van Mortons neuroom, maar ik wist in het begin helemaal niet dat mijn voetaandoening zo heet. Ik bezocht een podoloog en kreeg steunzolen. Helaas nam de pijn niet af. Dus ik besloot te googelen en kwam jullie website tegen. Ik schreef mezelf in voor de webinars metatarsalgie en Mortons neuroom.”

Deze voetzenuw is bekneld bij Mortons neuroom.

“Jullie spraken over een beknelde zenuw op een specifieke plaats in de voorvoet en dat was zo herkenbaar voor mij! Eindelijk wist ik wat ik had. Ik wilde direct starten met de training.”

Hoelang ben je bezig geweest met de training en hoe beviel het?

“Ik heb er wat langer over gedaan dan ervoor staat. Ik wilde rustig de tijd nemen. In augustus 2020 startte ik en eind januari rondde ik de training af.”

Yvonne legt in de inleiding van de training uit hoe je bepaalt welke schoenmaat je nodig hebt. En wat bleek? Ik droeg altijd een maat te klein. Een schoenspecialist bij mij in de buurt hielp me aan schoenen met de juiste breedtemaat. Deze boden gelijk al veel pijnverlichting. Vanaf de oefeningen van module 4 nam de pijn nog meer af. Nu heb ik vrijwel geen pijn meer, alleen als ik verkeerde schoenen draag.”

Oefening met het balletje.

Mijn voeten komen tot leven

Welke oefeningen vind je fijn om te doen?

“De oefening met het balletje doe ik nog steeds elke dag. Daarmee komen mijn voeten tot leven, lijkt het wel. De oefeningen met de wiggen geven ook veel resultaat. Deze hebben mijn voeten sterker gemaakt. En alle oefeningen waarbij ik mijn spieren in de wervelkolom en heupen oprek doe ik graag. Mijn spieren zitten vaak vast, dus is het extra goed dit regelmatig te doen.”

Ik sta veel beter

Welke veranderingen zijn goed merkbaar?

“Ik merk dat de druk onder mijn voeten dankzij de oefeningen gelijk is verdeeld. Ik liep door de pijn van de zenuwbeknelling scheef. Nu sta ik veel rechter. Dit, en het dragen van de juiste schoenen, zorgt ervoor dat de beknelde zenuw meer ruimte heeft en niet meer pijn doet.”

Ga je verder met Voetentraining?

“Ja, ik blijf oefeningen die ik prettig vind herhalen: de rekoefeningen, meedoe-sessies uit module 6 en 7 en rollen met het balletje. Het levert me zoveel op! Ik ben heel blij dat ik weer pijnloos loop. Als corona voorbij is wil ik graag weer mooie wandelingen maken met mijn vriendinnen.”

Reacties
Categorieën