Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen? Pasvormcheck voor kinderschoenen
Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen? Pasvormcheck voor kinderschoenen
04 mei 2023 
1 min. leestijd

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen? Pasvormcheck voor kinderschoenen

Bij het kopen van kinderschoenen let je op de volgende zaken: zorg ervoor dat de voet voldoende ruimte heeft en dat deze goed kan bewegen. Stevige schoenen kopen is geen goed idee. Dit belemmert de ontwikkeling van de kindervoet.

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen?

Let op dat de schoenen niet te klein zijn. De kindervoet is heel flexibel en kan gemakkelijk worden samengeduwd. De kans dat je kind een schoen draagt die te klein is, is daardoor groot. Let ook op dat de tenen niet tegen elkaar worden gedrukt. In de onderstaande afbeelding zie je heel duidelijk waarom.

kinderschoenenBron: cure-care.nl

Wist je dat kindervoeten heel snel groeien? Vaak zo'n drie maten per jaar. Meet de voeten van je kind dus vaak. Hiervoor kun je de pasvormcheck onderaan dit blog gebruiken.

Barefoot schoenen voor kinderen

Het beste voor kinderen is eigenlijk om zo veel mogelijk op blote voeten te lopen. Daar schreven we eerder een blog over: Waarom is het goed als kinderen lopen op blote voeten. Uiteraard is het niet altijd mogelijk om blootsvoets te lopen. Geef je kinderen in dat geval minimalistische schoenen of barefoot schoenen. Dit zijn schoenen met een flexibele zool, waardoor het lijkt alsof je op je blote voeten loopt. Zie afbeelding hieronder.

kinderschoenenBron: Barefoot and More


Pasvormcheck voor kinderschoenen

Omdat het dus best moeilijk is om passende schoenen te kopen voor kinderen, hebben we een pasvormcheck voor je gemaakt. Deze helpt je bij het kiezen van de juiste maat.

Download hier de pasvormcheck voor kinderen.


Doe mee met Bevrijd je voetendag

Dit artikel is geschreven in de aanloop naar Bevrijd je voetendag. De dag waarop we allemaal even onze schoenen uitdoen om het blotevoetengevoel te ervaren. De dag is ook leuk voor kinderen, want er zijn heel veel blotevoetenspelletjes die je kunt doen.

Lees meer.Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen