Je leert meer over voetklachten bij de Opleiding Voetconsulent
waar leer ik meer over voetklachten
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
06/24/2024
3 min
0

Waarom Voetconsulent Bettie Festen haar cliënten nog beter kan helpen

06/24/2024
3 min
0

Waar kan ik meer leren over voetklachten? Dat kan bij de Opleiding Voetconsulent. Bettie Festen vertelt enthousiast waarom deze opleiding een waardevolle aanvulling is voor haar pedicure- en massagepraktijk in het Twentse dorp Goor.

Kippenvelmomenten: cliënten zonder pijn zien lopen

“Kippenvel krijg ik ervan als ik zie dat cliënten beter lopen en geen pijn meer hebben”, vertelt Bettie. Ze is medisch pedicure, voetreflexoloog en thoracaal-lumbaal therapeut. Nu ze klaar is met onze opleiding, kan ze ook de titel Voetconsulent aan dit mooie rijtje toevoegen.

Wat is de opleiding Voetconsulent precies?

Het is een opleiding waarin je alles leert over voetklachten en hoe deze samenhangen met klachten elders in het lichaam. Ook leer je welke oefeningen helpen per voetklacht. Zo kun je mensen langer mobiel houden. Op dit moment volgen vele pedicures, voetreflexologen, en ook oefentherapeuten en fysiotherapeuten de opleiding.

opleiding voetconsulent voor voetklachten

Met de oefeningen kunnen cliënten hun voetklachten echt oplossen

Bettie noemt de opleiding een prachtige aanvulling voor haar praktijk: “Ik kan mensen met likdoorns, doorgezakte voorvoeten of hallux valgus oefeningen meegeven. Hiermee pakken ze zelf hun voetklachten aan en ze voorkomen verdere problemen,” vertelt ze.

Ze vond het verbazingwekkend dat mensen door te oefenen zelf van hun likdoorns en eelt af kunnen komen. “Mijn werk heeft veel meer diepgang gekregen. Ik heb nu de middelen mensen écht te helpen, in plaats van steeds opnieuw hun likdoorns en eelt te verwijderen.”

Eerst was Bettie een beetje bang dat cliënten niet meer zouden terugkomen naar haar praktijk. Maar het tegendeel is waar: “Mensen zijn zo enthousiast dat ze anderen over mijn voetconsulten vertellen. Daardoor krijg ik juist meer cliënten. Mijn agenda is momenteel heel goed gevuld.”

opleiding voetconsulent voor voetklachten

Het positieve effect op de houding

Waar Bettie ook blij van wordt, is het effect op de houding. “Laatst hielp ik een mevrouw die 's ochtends lage rugpijn had als ze uit bed kwam. Toen ze op mijn voetspiegel stond, zag ik dat ze voornamelijk druk had onder haar tenen en niet onder de rest van haar voeten.”

“Ik gaf haar oefeningen mee die ze dagelijks ging doen. Nu staat ze veel beter én heeft ze 's ochtends geen last meer van die vervelende rugpijn. Hoe gaaf is dat!”

Aanrader voor andere professionals

Op de vraag of ze de opleiding aan andere professionals in voet, houding en beweging aanraadt, is Betties antwoord volmondig ‘ja’.

opleiding voetconsulent voor voetklachten

“Je werkvlak verbreedt. Je leert veel meer over de voet, de gewrichtsketen, de spierketen en hoe alles met elkaar samenhangt. Je krijgt echt waar voor je geld. De mensen die ik tot nu toe in mijn praktijk heb gehad, zijn zeer gemotiveerd mijn adviezen op te volgen en dagelijks te oefenen.”

Vier gratis oefeningen meegeven aan je cliënt?

Wil je zelf ervaren hoe het is om oefeningen mee te geven aan cliënten? Download dan de vier gratis oefeningen waarmee jij je cliënt langer mobiel houdt. Een mooie kennismaking met de Opleiding Voetconsulent.

Download hier de 4 gratis oefeningen

Waar kan ik meer leren over voetklachten – samenvatting

Als je de Opleiding Voetconsulent doet, leer je alles over de hallux valgus, hielspoor, metatarsalgie, Mortons neuroom en nog veel meer voetklachten. Je krijgt inzicht in hoe ze ontstaan, wat het effect is op de rest van de houding én welke oefeningen helpen om de pijn te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Of bekijk het opgenomen webinar en hoor in een half uur wat deze opleiding je kan bieden. Klik hier voor de opname.

Zelf een Voetconsulent nodig? Bekijk op de kaart wie er bij jou in de buurt zit.


Reacties
Categorieën