Van Birkenstocks kun je zelf barefoot sandalen maken
Zo maak je zelf barefoot sandalen
20 januari 2023 
0 min. leestijd

Zo maak je zelf barefoot sandalen

Hoe maak je barefoot sandalen? Dat zie je in onderstaande video van Barefoot Strength. Als je houdt van doe-het-zelven en als je graag barefoot schoenen draagt, is dit voor jou een leuk project. Laat je het weten of het is gelukt? We zijn heel benieuwd. 

Hoe maak je barefoot sandalen?

Je kunt barefoot sandalen maken van Birkenstocks. Volg de instructies uit de video. Let op: Neem Birkenstocks met een bandje om de hiel. Anders gaan je tenen klauwen. Veel succes.

Waarom Barefoot sandalen dragen?

Barefoot sandalen en dichte barefoot schoenen noemen we ook wel minimalistische schoenen. Ze geven je tenen voldoende ruimte, zijn plat en bieden geen steun. Hierdoor moeten je voetspieren zelf aan de slag. Ook worden de zenuwen onder je voet gestimuleerd, omdat de zool van deze schoenen heel dun is. 

Als je wil lopen op barefoot schoenen, raden we je aan om eerst je voetspieren te trainen. Je voeten zijn het immers niet gewend om zonder ondersteuning te lopen. Als je voeten sterker worden bouw je het lopen op de barefoot schoenen rustig op. Hier lees je meer over blootsvoets lopen en lopen op barefoot schoenen. 

Gratis oefeningen downloaden voor gezonde voeten

Wil jij je voeten sterk en soepel trainen? Begin met deze oefeningen voor gezonde voeten. Je kunt ze gratis downloaden. Veel succes!

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen