Stel je vraag op Facebook!
Klik hier

Page content

article content

Op blote voeten lopen

Op blote voeten lopen in de zomer. Ik ben zelf een liefhebber van kamperen. Rondom mijn caravan en over de camping loop ik graag op blote voeten. Ik ben niet de enige. Kinderen lopen zo wie zo al meer op blote voeten. Maar op de camping doen volwassenen gemakkelijker hun schoenen uit. Beter voor je voeten!

Er wordt op blote voeten gevoetbald, met de kinderen gespeeld, gefrisbeed en gebadmintond. Naar de wc en douche gaan de slippers of Crocs aan. Dat is hygiënischer, denken we.

Gras vinden mijn voeten heerlijk, maar een pad met kleine steentjes juist helemaal niet. Te pijnlijk. Ook nog na 3 jaar op minimalistische schoenen en blote voeten lopen. De laatste paar dagen was het wat nat en vochtig rond de luifel van de caravan. Voortdurend natte en weke voeten vond ik niet fijn. Toch maar weer de sandalen aan. Mijn voeten houden kennelijk nogal van een droge ondergrond.

Op blote voeten lopen

Het is nu weer droog. Lekker weer op blote voeten. Alleen er is 1 dilemma. Voor het naar bed gaan moeten de voeten nog even worden gewassen. Na het douchen loop ik gewoon weer op blote voeten, tot het bedtijd is. Ook thuis zit ik altijd met het dilemma dat de voeten na het tandenpoetsen nog gewassen moeten worden. Het zou toch geweldig zijn als dat net zo gemakkelijk zou kunnen als je handen wassen. Volgens mij zouden dan veel meer mensen op blote voeten lopen.

Comment Section

3 reacties op “Op blote voeten lopen


Door Marije op 4 april 2018

Heb je al eens gedacht aan lotiondoekjes? Die bestaan voor je handen, maar je kunt er vast ook makkelijk je voeten mee schoonmaken voordat je in bed kruipt. Groetjes Marije


Door Yvonne Bontekoning op 5 april 2018

Ha Marije,
Ja goed idee!
gr Yvonne


Door coen op 15 februari 2018

loop ook graag op blote voeten,je voelt alles heerlijk en je gebruikt voeten beter.warme groet.

Plaats een reactie


*


Yvonne Bontekoning
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.