Op blote voeten lopen helpt bij een hallux valgus en is goed voor de voetspieren
Op blote voeten lopen: Yvonne doet het graag
15 augustus 2017 
1 min. leestijd

Op blote voeten lopen: Yvonne doet het graag

Op blote voeten lopen in de zomer. Ik ben zelf een liefhebber van kamperen. Rondom mijn caravan en over de camping loop ik graag op blote voeten. Ik ben niet de enige. Kinderen lopen sowieso al meer op blote voeten. Maar op de camping doen volwassenen gemakkelijker hun schoenen uit. Dat is beter voor je voeten!

Op blote voeten in het gras

Er wordt op blote voeten gevoetbald, met de kinderen gespeeld, gefrisbeed en gebadmintond. Naar de wc en douche gaan de slippers of Crocs aan. Dat is hygiënischer, denken we.

blote voeten lopen

Een heerlijk zachte ondergrond is fijn, maar afwisseling met andere ondergronden is belangrijk.

Gras vinden mijn voeten heerlijk, maar een pad met kleine steentjes juist helemaal niet. Te pijnlijk. En dat terwijl ik al 3 jaar op minimalistische schoenen en blote voeten loop.

De laatste paar dagen was het wat nat en vochtig rond de luifel van de caravan. Voortdurend natte en weke voeten vond ik niet fijn. Toch maar weer de sandalen aan. Mijn voeten houden kennelijk nogal van een droge ondergrond.

Op blote voeten lopen

Het is nu weer droog. Lekker weer op blote voeten. Alleen er is één dilemma. Voor het naar bed gaan moeten de voeten nog even worden gewassen. Na het douchen loop ik gewoon weer op blote voeten, tot het bedtijd is.

Ook thuis zit ik altijd met het dilemma dat de voeten na het tandenpoetsen nog gewassen moeten worden. Het zou toch geweldig zijn als dat net zo gemakkelijk zou kunnen als je handen wassen. Volgens mij zouden dan veel meer mensen op blote voeten lopen.

Op blote voeten lopen: kan dat zomaar?

Hoewel mijn ervaring met lopen op blote voeten positief is, wil ik wel een kanttekening maken. Lopen op blote voeten is niet voor iedereen goed. Zeker niet als je last hebt van voetklachten, zoals een doorgezakte voorvoet of hielspoor.

We raden je aan in dat geval eerst de voeten goed te trainen. En ook als je geen voetklachten hebt is het goed om eerst sterke voetspieren te hebben, zodat je voeten ertegen kunnen. Hier legt Cocky uit waarom:

Voetspieren versterken met gratis oefeningen?

Wil jij graag gezonde voeten zodat je goed kan lopen op blote voeten? Download dan de 4 gratis oefeningen voor gezonde voeten. Een mooie start met Voetentraining!

blote voeten

Download de 4 gratis oefeningen voor gezonde voeten

Over de schrijver
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.
Marije
Door

Marije

op 04 Apr 2018

Heb je al eens gedacht aan lotiondoekjes? Die bestaan voor je handen, maar je kunt er vast ook makkelijk je voeten mee schoonmaken voordat je in bed kruipt. Groetjes Marije

Yvonne Bontekoning
Door

Yvonne Bontekoning

op 05 Apr 2018

Ha Marije, Ja goed idee! gr Yvonne

coen
Door

coen

op 15 Feb 2018

loop ook graag op blote voeten,je voelt alles heerlijk en je gebruikt voeten beter.warme groet.

Reactie plaatsen