Klauwtenen. Ze doen pijn en zien er niet mooi uit. Maar door je voeten structureel te trainen, vermindert deze voetklacht. Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning ontwikkelden hiervoor speciaal de Online Training Klauw- en Hamertenen. In dit blog krijg je een korte rondleiding.
Klauwtenen
Een klauwteen heeft 2 buigpunten: bij het 2e en 3e kootje. Het 1e kootje staat naar boven. Net zoals hamertenen en krabbeltenen zijn klauwtenen kromme tenen. Ze ontstaan bijvoorbeeld door te kleine schoenen, afwijkende voetvormen, reuma, spasme of ze zijn aangeboren.
Klauwtenen doen pijn doordat je er te veel op leunt met je lichaamsgewicht. Nu denk je; het is toch normaal dat er gewicht komt op mijn tenen? Ja, dat is zo als je gewicht zich kan verdelen over de gehele lengte van je tenen.
Maar klauwtenen staan omhoog, dus je leunt op een veel kleiner oppervlak. Dat kan kramp, eksterogen, ontstekingen en likdoorns veroorzaken.
Klauwteen behandeling
Met de Online Training Klauw- en Hamertenen versterk je je voetspieren en verbeter je je houding en je voetstand. Uiteindelijk staan je klauwtenen rechter en doen ze minder of geen pijn meer.
In deze video geeft Cocky je een rondleiding door de training.
De Online Training Klauw- en Hamertenen bestaat uit 8 modules, 70 lessen en 2 bijlagen. In de inleiding vind je 6 lessen met informatie over hoe je moet oefenen, hoe vaak je moet oefenen, eelt, pedicures en steunzolen.
Iedere andere module bevat een aantal oefeningen en uitleg. Bij elke nieuwe module krijg je eerst een welkomstvideo en daarna 5 of 6 nieuwe oefeningen. Cocky of Yvonne legt uit hoe de oefening werkt, waarom je de oefening doet en wanneer je deze verkeerd doet.
Als je de oefeningen doorhebt, ga je naar de meedoe-sessies. Deze bestaan uit diverse oefeningen die Cocky en Yvonne voordoen. Je hoeft ze alleen maar na te doen. Dit is voor heel veel mensen prettig.
Tijdens de training voer je ook zelftesten uit. Aan het begin, tussendoor en aan het eind van de training. Zo zie je of je vorderingen boekt.
Je oefent ongeveer 2 tot 3 weken per module. We raden je aan elke week minstens 3 keer 15 minuten te oefenen.
Praten met klauwteen-lotgenoten
In de community binnen de online training kun je praten met lotgenoten. Of vragen stellen aan team Voetentraining. Je wordt vaak dezelfde dag nog geholpen. Wil je privé een vraag stellen? Dat kan via ‘Support’.
Ook hebben we een facebookpagina Klauw- en Hamertenen en een facebookgroep. Like de pagina en meld je vooral aan.
Webinar klauw- en hamertenen
We houden daarnaast iedere maand een gratis webinar over klauw- en hamertenen. Cocky of Yvonne vertelt hoe ze ontstaan, wat je ertegen kunt doen en hoe de training in elkaar zit. Tijdens het webinar kun je vragen stellen via de chat. Meld je hier aan.
4 gratis oefeningen klauw- en hamertenen
Wil je zeker weten of de Online Training Klauw- en Hamertenen wel wat voor je is? Download dan eerst de 4 gratis oefeningen. Deze oefeningen bestaan uit foto’s met uitleg. Ze staan ook in de online training. Een mooie kennismaking met Voetentraining!