Je traint je teenspieren met deze wiebeloefening. Doe mee met de video
Voetoefening 20 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
25 mei 2023 
0 min. leestijd

Voetoefening 20 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe train ik mijn tenen? Je traint je tenen door te wiebelen, terwijl je tenen plat op de grond liggen. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet het voor in de onderstaande oefening.

Waarom zijn getrainde tenen belangrijk?

Getrainde tenen zijn belangrijk, zodat ze soepel blijven. Doordat onze tenen vaak geen bewegingsvrijheid hebben in onze schoenen, kunnen ze gaan vergroeien. Denk aan hamertenen of klauwtenen. De fascia waar de spieren en gewrichten inzitten, verhardt. Daarom is het belangrijk om je tenen soepel te houden. Zeker omdat tenen een belangrijke functie hebben tijdens het lopen. Ze zorgen voor de stabiliteit. 

Hoe train ik mijn teenspieren?

In de onderstaande video doet Cocky Hoogeveen voor hoe jij je teenspieren traint. 


Meer voet- en houdingsoefeningen

Wil je meer voet- en houdingsoefeningen? Je vindt ze op deze oefenpagina

De oefeningen zijn ter voorbereiding op Bevrijd je voetendag. De dag waarop we allemaal onze schoenen uitdoen om het blotevoetengevoel te gaan ervaren. Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen