Je maakt je bekken flexibeler met deze oefening
Voetoefening 21 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
31 mei 2023 
0 min. leestijd

Voetoefening 21 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe kan ik mijn bekken flexibeler maken? Door alle bewegingen van het bekken te oefenen. Met deze oefening ga je het laten zakken van je bekken oefenen. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet de oefening voor. 

Waarom is een soepel bekken belangrijk?

Het bekken kan op vier manieren bewegen. Het kan kantelen, draaien, zijwaarts bewegen en zakken. Om goed te kunnen lopen is het belangrijk dat het bekken in al deze vlakken even soepel kan bewegen. Daarom geven we zo vaak een bekkenoefening. 

Hoe kan ik mijn bekken flexibeler maken?

Je kunt je bekken flexibeler maken met behulp van de oefening 'bekken laten zakken'. Je stelt jezelf voor dat je tussen twee glasplaten staat en je laat je bekken rustig zakken. Zo blijf je goed rechtop staan. Uiteraard doe je ook deze oefening op blote voeten. Meer voet- en houdingsoefeningen

Wil je meer oefeningen doen? Bekijk de oefenpagina op bevrijdjevoeten.nl. De oefeningen zijn ter voorbereiding op Bevrijd je voetendag op 23 juni. Zo kun jij op 23 juni ook goed lopen op blote voeten. 

Bekijk de promo voor Bevrijd je voetendag:
Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen