Met deze voetoefening krijg je een goede houding
Voetoefening 2 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
05 februari 2024 
1 min. leestijd

Voetoefening 2 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe weet je of je houding goed is? Daar kom je achter met behulp van de voetoefening in dit blog. Als je deze dagelijks doet op je blote voeten, zul je steeds beter staan en lopen.

Waarom een voetoefening voor het verbeteren van je houding?

De voeten en de rest van ons lichaam zijn nauw met elkaar verbonden. Als er twee gewrichten in je voet minder mobiel zijn, heeft dat gevolgen voor de gewrichten in de rest van de voet. Ook zal de voetstand veranderen en dat heeft weer invloed op de stand van het onderbeen.

Het onderbeen beïnvloedt vervolgens de stand van het bovenbeen, waardoor ook de stand van de knie verandert. Hierdoor veranderen eveneens de stand van het bekken, de rug, de schouders en zelfs de nek.

Dus: elke verandering in de houding is terug te vinden in de voet, en elke verandering in de voet is terug te vinden in de houding. Daarom is het zo belangrijk om onderstaande voetoefening regelmatig te doen.

De drukverdeling onder je voet

Je voetstand is goed als je de drukverdeling over beide voeten gelijk en op de juiste manier hebt verdeeld. Op onderstaande afbeelding zie je de juiste drukverdeling.

de juiste drukverdeling onder de voet.

Hoe weet je of je houding goed is? Met deze oefening

Cocky neemt je stap voor stap mee in het uitlijnen van je voeten. Ze doet het rustig voor, zodat je goed ziet wat er gebeurt.



Doe mee met de challenge 

Doe je ook mee met de Bevrijd je voeten challenge? Je krijgt elke week een oefening in je mailbox die je dagelijks kunt doen. Zo bereid jij je goed voor op Bevrijd je voetendag. Meld je hier aan.

Vragen? 

Lukt de voetoefening niet? Of heb je een andere vraag? Mail naar info@voetentraining.nl. Onze specialisten staan voor je klaar met advies. 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.
Reactie plaatsen