Blijf op dezelfde plek, terwijl je de knieën om de beurt omhoog doet; dan marcheer je op je plaats
Work-out op blote voeten: oefening 3
04 augustus 2023 
0 min. leestijd

Work-out op blote voeten: oefening 3

Hoe gaat de oefening 'marcheren op je plaats'? Blijf op dezelfde plek, terwijl je de knieën om de beurt omhoog doet. Zorg ervoor dat je houding recht blijft. Kijk recht vooruit. Doe de oefening bij voorkeur op blote voeten, zodat je tegelijkertijd je voeten traint. 

Work-out Bevrijd je voetendag

Op 23 juni organiseerden we samen met oud-schaatser Jochem Uytdehaage een work-out op blote voeten. Als je oefeningen op blote voeten doet, train je tegelijkertijd je voetspieren. Ook herstel je het contact tussen de voeten en de hersenen. Hierdoor zul je beter staan en lopen. 'Marcheren op de plaats' is een van de oefeningen die hieraan bijdraagt. 

Hoe gaat de oefening 'marcheren op je plaats'?

Doe je knieën een voor een omhoog, terwijl je blijft staan op je plaats. Jochem doet de oefening voor in de onderstaande video:

Gratis oefeningen voor voetklachten

Heb je voetklachten? Eén op de vier mensen heeft een scheve grote teen: een hallux valgus. Hier hebben we 4 gratis oefeningen voor opgesteld. Je kunt ze hier downloaden. 

We hebben ook oefeningen voor:



Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen