Hoera! Voetentraining bestaat 5 jaar!
Hoera! Voetentraining bestaat 5 jaar!
01 november 2021 
2 min. leestijd

Hoera! Voetentraining bestaat 5 jaar!

Vandaag is het 5 jaar geleden dat we startten met Voetentraining. En wat hebben we veel met elkaar bereikt! We zijn enorm trots op ons team, alle deelnemers van de trainingen, onze Erkend Voetentrainers en onze aankomende Voetconsulenten!

Het begon allemaal in…

2016 toen wij, Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen samen een cursus in Duitsland volgden over het trainen van voetspieren. Op de terugweg naar huis tijdens de lange autorit kwamen wij tot de conclusie dat het trainen van voetspieren in Nederland minimaal wordt gedaan. En dat is jammer! En een gemiste kans. Want met goed getrainde voetspieren voorkom je veel ellende!

Online Training Hallux Valgus

Nog voor de Nederlandse grens hadden wij ons plan klaar: een online training samenstellen voor het trainen van de voetspieren. Met de focus op de hallux valgus, want dit is de meest voorkomende voetklacht in Nederland. Het was een uitdagende missie, maar in Duitsland en Oostenrijk worden de voetspieren al zo’n 25 jaar getraind, dus we konden het ook best in Nederland introduceren.

Wij hebben onze krachten gebundeld. Yvonne is als bewegingsanalist altijd op zoek naar wetenschappelijk bewijs van de oefeningen en Cocky is fysiotherapeut, manueel therapeut en podoposturaal therapeut.

Nog meer trainingen

Inmiddels doen duizenden mensen de Online Training Hallux Valgus. En we hebben de afgelopen jaren ook andere trainingen ontwikkeld voor hielspoor, klauw- en hamertenen, doorgezakte voorvoet, scheve kleine teen, hallux limitus/rigidus, Mortons neuroom en gezonde voeten.

Opleiding Erkend Voetentrainer

Een ander groot project was de opleiding Erkend Voetentrainer. We merkten dat de deelnemers van onze trainingen behoefte hadden aan consulten. Daarom zochten we naar fysiotherapeuten en oefentherapeuten die geïnteresseerd zijn in ons gedachtegoed en zich hier verder in willen verdiepen.

Voor hen ontwikkelden we de opleiding Erkend Voetentrainer, die inmiddels ook door verschillende brancheverenigingen is geaccrediteerd. Op dit moment zijn er 11 Erkend Voetentrainers afgestudeerd. Eind november komen er nog 9 bij op de kaart. Dankzij deze fysiotherapeuten en oefentherapeuten behalen onze deelnemers nog betere trainingsresultaten.

Diploma-uitreiking Erkend Voetentrainers

Training pedicures

We merkten ook dat pedicures behoefte hebben aan verdieping. Voor hen ontwikkelden we de opleiding Voetconsulent. Meer dan 40 pedicures meldden zich hiervoor aan.

Op naar de volgende 5 jaar!

De komende 5 jaar willen we ons gedachtegoed verspreiden onder alle vakgebieden die te maken hebben met voet- en houdingsklachten. En natuurlijk weer zo veel mogelijk mensen met voet- en houdingsklachten pijnloos leren staan en lopen.

10 procent korting op alle voetentrainingen

Wij willen dit jubileum graag met jou vieren. Tot en met woensdagavond 3 november geven we 10% korting op alle trainingen:

Gebruik de kortingscode: 5jaarVT

Of ga direct naar onze shop en kies de training die bij je past. Klik hier voor de shop.

Over de schrijver
Cocky Hoogeveen is, samen met Yvonne Bontekoning, oprichtster van Voetentraining.nl. Cocky heeft een jarenlange ervaring als fysiotherapeut, acupuncturist en podoposturaal therapeut in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk. Zij ondersteunt in haar eigen praktijk mensen met voet-en houdingsklachten. Via Voetentraining.nl helpt zij mensen met voetproblemen door het aanbieden van praktische online training programma`s.
Reactie plaatsen