Hielpijn kan hielspoor zijn
Wat is hielpijn?

Wat is hielpijn? Pijn onder je voet hoeft niet direct het ergste te zijn. Maar het is wel fijn als je weet wat je hebt. Hielpijn kun je op verschillende plekken ervaren.

Waar heb je pijn onder je voet?

Veelvoorkomende pijnplekken zijn:Wat is hielpijn, voetentraining

  • Binnen onderzijde hiel
  • Midden onder hiel
  • Rand hiel aan de onderzijde
  • Achterzijde van de hiel

De pijnplek zegt niet direct wat de klacht is. Het soort pijn of wanneer je pijn hebt, bepaalt ook de diagnose.

Als het hielspoor is

Bij fasciitis plantaris (hielspoor, irritatie van de peesplaat) zijn vooral de eerste stappen zodra je opstaat erg pijnlijk. De pijn wordt daarna soms wat minder, maar wordt in de loop van de dag erger.

Als het zenuwpijn is

Je kunt ook in rust pijn hebben. Dat duidt op zenuwpijn. De pijn is brandend, tintelend, prikkelend of stekend. Zenuwpijn kan ontstaan door een ingeklemde zenuw onder de hiel of door schade aan het vetkussen onder de hiel.

Zoek uit wat de oorzaak is

Ongedacht waar je hielpijn zit of wanneer het zich voordoet, de oorzaak van je klacht moet eerst achterhaald worden.

Dus medebepalend voor de diagnose zijn de plek van de pijn, de momenten gedurende dag dat je pijn hebt en het soort pijn.

Persoonlijk advies

Wil je meer inzicht in jouw hielpijn klacht? Stuur een e-mail met de pijnplek (liefst op foto aangegeven), soort pijn en wanneer je pijn hebt naar info@voetentraining.nl. Dan geven we je persoonlijk advies.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.
Aziza Banou
Door

Aziza Banou

op 06 Dec 2022

mijn bericht afmaken: ik werd nooit geholpen door jullie maar terug naar mijn fysio. Dus van de kast naar de muur helaas, maar niet de kans om consult of persoonlijke contact!

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 06 Dec 2022

Beste Aziza, Wat vervelend dat het zo gelopen is. Sorry dat je je zo hebt gevoeld. Zou je je via info@voetentraining.nl kunnen opgeven voor het gratis telefonisch spreekuur? We spreken graag verder met je.

Aziza Banou
Door

Aziza Banou

op 06 Dec 2022

Hoi, Ik ben lid van de voettraining en heb de cursus ged. Ik was ook bij een voeten therapeut voor lange periode in Zeist. Als ik contact opnam met jullie om mee te denken over mijn klachten die niet verholpen door de fysio, werd ik verwezen naar therapeu

Reactie plaatsen