Op Bevrijd je voetendag doen we onze schoenen uit en zijn we actief op blote voeten
Even nagenieten van Bevrijd je voetendag
26 juni 2023 
3 min. leestijd

Even nagenieten van Bevrijd je voetendag

Wat is Bevrijd je voetendag? De dag waarop we onze schoenen uitdoen en onze voeten aandacht geven. Overal in het land worden activiteiten op blote voeten georganiseerd. Afgelopen vrijdag 23 juni was de eerste nationale Bevrijd je voetendag. Bekijk een selectie van de foto's.

Wandelen op blote voeten

Mensen trokken massaal hun schoenen uit om wandelingen te maken op blote voeten. In Almere, Appelscha, Lemele, Enschede, Bovenkarspel, Tricht, Udenhout, Venlo: overal kwam je mensen op blote voeten tegen.

blote voeten wandeling
Evert Aldewereld van Aldefit maakte samen met twintig deelnemers een wandeling op blote voeten bij de Oostvaardersplassen.

blote voeten wandeling

Fysiotherapeut Laura van den Bosch organiseerde met Staatsbosbeheer een wandeling op het Blotevoetenpad Appelscha.

wandelen op blote voeten

De collega's van Fysiotherapie de Leeuwerik maakten ook een blotevoetenwandeling met elkaar.

Spelen op blote voeten

Voelen met je voeten, schrijven met je voeten een voetenkunstwerk maken: de organisatoren haalden alles uit de kast om er een superleuke dag van te maken.


Wat een pret! Fysiotherapeut Ken van Daal zette allerlei blotevoetenspellen op touw.

blotevoetenpad


Fysiotherapeut Nanda van de Linde ging voor creativiteit. Ze maakte zelf een blotevoetenpad en gaf een workshop antislipsokken maken.

voetenkunst

Hoe leuk is dat! Je eigen voet van gips. Bedacht door fysiotherapeut Irma Kolen.

Workshop Voetentraining

En natuurlijk werden de voeten ook volop getraind. Veel fysiotherapeuten gaven een workshop Voetentraining.Fysiotherapeut Irma Kolen organiseerde samen met buitenfysiotherapeut Janneke de Jong een blotevoetenwandeling, maar ook een workshop Voetentraining,


Fysiotherapeut Sonja de Cocq en Monique Ribbers lieten kinderen kennismaken met oefeningen voor de voeten. Ze gaven een workshop Voetentraining op Basisschool Beurthonk in Odijk.Fysiotherapie De Leeuwerik regelden behalve de wandeling nog een workshop Voetentraining. De balletjes rolden volop!

Blote voeten op vakantie

En zelfs op vakantie deden enthousiastelingen hun schoenen uit.
Wat is Bevrijd je voetendag?

Bevrijd je voetendag is een nationale dag waarop allerlei activiteiten op blote voeten worden georganiseerd. We geven onze voeten de aandacht die ze verdienen. Normaal stoppen we ze weg in schoenen en dat maakt ze lui. Maar getrainde, sterke voeten voorkomen voet- en houdingsklachten. Hieronder een impressie van onze eigen activiteit op Bevrijd je voetendag. Een work-out op blote voeten, gegeven door oud-schaatser Jochem Uytdehaage.

We kijken enorm uit naar volgend jaar. Jij ook?


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen