Voetentraining webinar veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen tijdens het webinar platvoeten

Alle antwoorden 

Na webinar platvoeten

Ik heb zojuist het webinar gevolgd en ik wil graag jullie training bestellen. Wat is de kortingscode? En waar kan ik de training bestellen?

De kortingscode is platvoeten. Maak er alsjeblieft gebruik van. Bestellen training: Klik hier

Als je regelmatig traint, hoeveel tijd per dag adviseren jullie dan?

De trainingstijd is 15 minuten per voet 3x per week. Belangrijk is ook om goed op de houding te letten. Ook het lopen met teenspreiders versterkt de kleine voetspieren. En we weten uit wetenschappelijk onderzoek dat ook de kleine voetspieren sterker worden door het lopen op minimalistische schoenen.

Is het raadzaam om meer op blote voeten te lopen?

Begin in module 2 meer op blote voeten of op minimalistische schoenen te gaan lopen. Maar bouw het lopen rustig op, begin met 15 minuten en breidt dit uit. Je gaat zo je voeten weer meer op een natuurlijk manier (vlak op de grond, vrije beweging, tenen weer op de grond en actief) gebruiken.

Wordt de training vergoed door de zorgverzekeraars?

Nee, de training wordt niet vergoed.

Is het af te raden om tijdens de trainingsperiode op antipronatie hardloopschoenen te lopen?

Nee, blijf voorlopig op je antipronatie schoenen hardlopen. Het duurt wel even voor je voeten sterk genoeg zijn. Hardlopen is veel grotere belasting dan gewoon lopen. Als je de online training hebt afgerond, is het raadzaam om je hardloopschoenen opnieuw aan te laten meten. Het is overigens niet erg om voor hardloopschoenen antipronatie schoenen te blijven gebruiken. Als je daarnaast je voeten maar blijft trainen.

Hoe lang duurt iedere module ?

Iedere module 2-3 weken, er zijn 3 modules.

Kan ik de training altijd blijven gebruiken?

Als je de training heb aangeschaft houd je onbeperkt toegang tot de training.

Kan je op vakantie de training tijdelijk onderbreken?

Ja dat kan. Je kunt ook wat betreft het oefenen even op vakantie en daarna pak je het op waar je was gebleven. Maar je kunt de onlinetraining ook op telefoon of tablet bekijken. Je hebt wel altijd een internet verbinding nodig.

Moet je het altijd blijven doen?

Stop pas met oefenen als het hielbeen recht staat en je een duidelijke binnenboog ziet. Vergelijk hier de foto's die je gemaakt hebt aan het begin van de training en op het einde van module 3. Blijf teenspreiders gebruiken en loop zoveel mogelijk op minimalistische schoenen.
Staat het hielbeen nog niet recht en is de binnenboog nog afgevlakt dan blijf je oefenen.

Kan ik meer lezen over de ervaringen van anderen met Voetentraining?

Ja, dat kan. Klik hier

Ik twijfel of mijn voeten geschikt zijn voor de Online Training Platvoeten. Hoe kom ik er achter of dit voor mij goed is?

Stuur een mailtje met informatie over je voetklacht. We reageren altijd snel. Stuur de mail naar info@voetentraining.nl.

Kan ik de online training helemaal zelf doen?

Je kan de training zelfstandig doen. Alles wordt goed uitgelegd. Uit ervaring weten we dat deelnemers het soms prettig vinden om bij een fysiotherapeut of oefentherapeut langs de gaan. Dat is helemaal vrijwillig. Om te zorgen voor goede begeleiding leiden we daarom zelf Erkend Voetentrainers op. Deze therapeuten zijn bekend met de online training. Locaties Erkend Voetentrainers: hier

Gebruik de kaart met de blauwe voetjes