Stel je vraag op Facebook!
Klik hier

Page content

article content

Trainen van scheve grote teen helpt!

Het trainen van je scheve grote teen helpt! Dat blijkt uit een recente enquête onder deelnemers aan onze online training scheve teen. Onder nagenoeg alle bestaande gebruikers van de training blijkt het trainen van de voeten effect te hebben. In dit blog een korte samenvatting van de resultaten van het onderzoek.

Wij, Cocky en ik (Yvonne) zijn nog geen jaar geleden (maart 2017) gestart met de online training voor de hallux valgus. Natuurlijk wisten we al dat het trainen van je voeten helpt bij het verminderen en voorkomen van voetklachten. Maar dat zoveel mensen, zoveel positieve resultaten melden, heeft ons blij gemaakt.

Waarom volgen deelnemers de online training?

De meeste mensen doen de training om een ergere scheefstand van de grote teen te voorkomen. En daarnaast wil men vooral ook af van de pijn en de bunion (de knobbel aan de zijkant van je voet).

Hoe vaak wordt in de praktijk getraind?

Er wordt dagelijks 3 tot 4 x per week minimaal 15 minuten geoefend. (Dat is trouwens prima, mensen trainen over het algemeen dus nog meer dan we minimaal adviseren).

Wanneer treedt verbetering op?Online training scheve teen resultaat

Iedereen die langer dan 4 weken bezig is, meldt verbetering. Als eerste verdwijnt de pijn. De meesten noemen soepele en sterke voeten. Bij sommige deelnemers wordt de knobbel al kleiner. Vanaf 4 maanden oefenen komen de eerste berichten dat de scheve teen zichtbaar minder scheef staat.

Hoe bevalt het zelfstandig trainen?

De online training is voor de meeste klanten heel goed zelfstandig te doen. Vooral de video’s met heldere uitleg dragen hier in grote mate aan bij.

Wat kunnen we verbeteren aan de online training?

En natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Zo is lang niet voor iedereen duidelijk wanneer je door kunt naar de volgende module. Anderen vinden de training te lang of zouden gemakkelijker via de trainingssite contact willen kunnen opnemen met ons. Dat is duidelijk. En dat gaan we verbeteren natuurlijk!

Comment Section

0 reacties op “Trainen van scheve grote teen helpt!

Plaats een reactie


*


Yvonne Bontekoning
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.