Yvonne Bontekoning van Voetentraining: aangenaam
Yvonne Bontekoning, voetentraining

Yvonne Bontekoning, voetkundige en bewegingsanalyst. Mede-eigenaar van het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging.


Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Bewegingsanalyse met video-opname is een belangrijke manier om oorzaken van blessure te proberen te achterhalen. Ik behandel en geef advies. En dan heb ik het bijvoorbeeld over sportsteunzolen, schoenadvies en wandel- en looptechniek instructie.


Voetklachten

Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik heb hier artikelen over geschreven op basis van de wetenschappelijke literatuur en wat therapeuten in andere landen, zoals Duitsland, Zwitserland, Finland en de VS doen.


Voetentraining

Ik zie mensen uit het hele land in mijn praktijk. Mensen die last hebben van hun voeten. Zij willen graag hun voeten trainen om van deze voetklachten af te komen.


Mijn doel

Mijn doel is om iedereen in Nederland met online voetentrainingen en zelfhulpen boeken te informeren over gezonde voeten en welke oefeningen je daar het beste voor kunt doen. Daarom hebben we het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging opgezet. 


Yvonne@voetentraining.nl