Sonja de Cocq van Voetentraining

Sonja de Cocq, medewerker Voetentraining


Ik ben Sonja de Cocq.

Het was al vroeg in mijn jeugd duidelijk dat ik later een zorgberoep zou gaan kiezen. Poppen en knuffels waren toen mijn patiënten. Het is fysiotherapie geworden en ik zit inmiddels al bijna 40 jaar in het vak.


Toen ik 21 was en net was afgestudeerd, begon ik als zelfstandige fysiotherapeut en waarnemer in een particuliere praktijk. Trots dat ik was! Daarna heb ik nog bij diverse praktijken en instellingen als waarnemer gewerkt.


Vanaf 1990 run ik een eigen onderneming in een gezondheidscentrum in Utrecht en sinds 5 jaar heb ik ook een praktijk in Odijk. Werken in een particuliere praktijk is echt mijn ding. Ik begeleid patiënten individueel naar ontspanning en een beter houdings- en bewegingsgevoel.


'Een leven lang leren' is het motto tegenwoordig. Nascholing hoort daar gewoon bij. Je wilt op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. De opleidingen Haptonomie, Manuele therapie en diverse korte cursussen heb ik afgerond. Sinds 2021 ben ik Erkend Voetentrainer en begeleid ik mensen met voet- en houdingsgerelateerde klachten en help ik ze weer pijnvrij te lopen. De opleiding Erkend Voetentrainer sluit mooi aan bij mijn andere opgedane kennis.


Als teamlid van Voetentraining ben ik aanwezig op het forum en beantwoord ik vragen van cliënten. Ook beantwoord ik vragen die via de mail binnenkomen.

Voetentrainer