Voetentraining.nl

Veel gestelde vragen tijdens onze webinars

Alle antwoorden 

Vragen na webinar gezonde voeten

Ik heb zojuist het webinar gevolgd en ik wil graag de Online Training Gezonde Voeten bestellen. Wat is de kortingscode? Waar kan ik de training bestellen?

Je kan de online training via bijgaande link kopen. De code is gezond. Deze korting loopt morgenavond om 24.00 uur af.
Dit is de link voor de Online training Gezonde Voeten. https://winkel.voetentraining.nl/checkout/onlinetraininggezondevoeten

Welke oefenmaterialen heb ik nodig, wat kost het en waar kan ik deze bestellen?

Deze materialen heb je nodig:
-Oefenband 2,5 geel
-Beauty reflex bal oranje (egelbal)
-Houten Massage Kruis (naar keuze)

De kosten zijn maximaal € 24.70 en je kunt ze rechtstreeks hier bestellen: https://www.alprovi.nl/online-training-gezonde-voeten

Wat kan ik verwachten van de Online Training Gezonde Voeten?

Met deze training hou je je voeten in een goede conditie. De voeten zijn het fundament van het lichaam. Je zorgt dus dat jij een goede basis hebt voor de rest van het lichaam. De voet blijft doen wat hij moet doen. Je staat stabiel, ook als je op 1 been staat. De verschillende delen van de voet zijn beweeglijk in de verschillende voetdelen waardoor je goed kan lopen. Je kan dus goed blijven lopen zonder pijn of ander ongemak.

Is het raadzaam om vaak op blote voeten te lopen?

Het is zeker goed om op blote voeten te lopen. Bouw dit wel rustig op. Je voeten hebben lange tijd opgesloten gezeten in schoenen. Sommige behandelaren noemen schoenen het korset van de voeten. Combineer het lopen op blote voeten met de oefeningen. Begin met 10 minuten en wacht af hoe je voeten hierop reageren. Ondervind je geen reactie van pijn of een vermoeid gevoel dan kan je het verder opbouwen met 10 minuten per keer.

Is de training ook geschikt als je boven de 70 bent?

Ja. Op iedere leeftijd, hoe oud ook, worden de spieren sterker door te oefenen. Het gevoel onder de voeten wordt minder als je ouder wordt en dit heeft ook gevolgen voor de stabiliteit. Met de oefeningen wordt het gevoel onder de voeten geoefend wat direct positieve gevolgen heeft voor de stabiliteit.

Ik heb soms last van mijn voeten, soms niet. Ik weet niet welke klacht ik heb. Is de gezonde training dan goed om te doen, om het trainen uit te proberen?

Als je soms wat last hebt van je voeten, is deze training zeker goed om hiermee te beginnen. Met deze training wordt de algehele toestand van je voeten verbeterd. Dit kan voldoende zijn om vage klachten aan te pakken.
Twijfel je? Stuur dan even een mailtje naar info@voetentraining.nl en we helpen je.

Wat als ik gaandeweg de training toch blijkt dat ik een voetklacht heb. Krijg ik dan geld terug?

Als blijkt dat je toch een voetklacht hebt en je bent begonnen met deze online training dan adviseren wij je een mail te sturen naar info@voetentraining.nl met foto’s en een overzicht van je klachten. We gaan je dan adviseren over de aanvullende training.

Kan je de training doen als je reuma hebt?

Ook met reuma kan je deze training doen. Bij reuma zijn vaak ook de kleine voetgewrichten aangedaan. Als dit al geruime tijd aan de gang is, is wellicht een andere training geschikter. Neem hiervoor contact met ons op via info@voetentraining.nl en stuur een foto mee van de voeten.

Kan je de training doen als je last hebt van schouderklachten, rug, heup etc…?

Ook met klachten elders kan deze training gevolgd worden. Wij geven ook alternatieve oefenhoudingen aan. Hierdoor is het mogelijk om voor jezelf een houding te vinden om met de voeten te oefenen.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Wij adviseren 3x per week 15 minuten per voet te oefenen. Dus dat is 3 keer per week een half uur.

Hoe lang is de training online beschikbaar?

Je kan de training altijd blijven gebruiken. Je houdt altijd toegang. Ook als je de training na een jaar weer op wilt pakken, kan je gewoon weer aan de slag.

Wat als ik op vakantie ga?

Je kan de training altijd en overal doen, als je over een smartphone, tablet, laptop of computer met wifi beschikt. Maar je kan ook stoppen met oefenen als je op vakantie gaat en het later weer oppikken.

Ik heb geen last van mijn voeten, maar ik zie dat mijn grote teen een beetje scheef staat. Kan ik dan de gezonde voeten training doen?

Sommige mensen hebben een grote teen die een klein beetje scheef staat. Die scheefstand hebben zij al jaren. Als dit het geval is, is de training gezonde voeten geschikt.
Als de teen een beetje scheef staat, maar deze stand is er pas korte tijd dan is de training Hallux Valgus aan te raden. De training Gezonde Voeten is dan minder geschikt.