Voetentraining.nl

Veel gestelde vragen tijdens onze webinars

Alle antwoorden 

                                                                                                                                             

Antwoorden na webinar hielspoor

Wat is een Erkend Voetentrainer? En waar kan ik deze voetentrainers vinden?

Een Erkend Voetentrainer is een fysiotherapeut of oefentherapeut die door ons is opgeleid om mensen die de online training hielspoor volgen te ondersteunen bij de training. Je kunt daar terecht voor jouw persoonlijke voet- en houdingsonderzoek, advies en aanpassingen van oefeningen aan jouw specifieke situatie.
Op deze kaart kan je zien waar in Nederland de Erkende Voetentrainers te vinden zijn. Je kan een afspraak maken met de Voetentrainer bij jou in de buurt.

Ik heb zojuist het webinar gevolgd en ik wil graag jullie training bestellen. Wat is de kortingscode? En waar kan ik de training bestellen?

Je kan de Online Training Hielspoor via onderstaande link bestellen. De code is hielspoor. Deze korting loopt morgenavond om 23.59 uur af. Klik hier om van de speciale webinar-aanbieding gebruik te maken.

Wil je de online training voor dertig dagen proberen? Voor slechts € 25,- heb je 30 dagen toegang. Klik hier om van deze speciale webinar-aanbieding gebruik te maken.

Ik twijfel of mijn voeten geschikt zijn voor de Online Training Hielspoor. Hoe kom ik er achter of dit voor mij goed is?

Stuur een mailtje met informatie over je voetklacht. We reageren altijd snel. Stuur de mail naar info@voetentraining.nl.

Wat heb ik nog meer nodig voor het oefenen en waar kan ik dat bestellen?

Voor de Online Training Hielspoor heb je nodig:
1) Spike massagebal •
2) Oefenelastiek •
3) Rekbare tape •
4) Wiggen •
5) Optioneel: houten massagekruis ••
Om je oefenmaterialen te bestellen klik je hier.

Wat kan ik verwachten van de training?

Geen pijn meer in je voeten •• Beter gevoel in je voeten •• Meer beweeglijkheid in je voeten •• Betere aansturing van je spieren in je voeten •• Voet komt rechter op te staan •• minder pijnklachten •• Warmere voeten •• Betere doorbloeding •• Je houding verbetert.

Wordt deze online training vergoed door de zorgverzekeraars?

Nee, de training wordt niet vergoed. Een eventueel consult kan, afhankelijk van je zorgverzekering, vergoed worden.

Is deze training alleen voor ouderen? Of voor mensen die al heel lang klachten hebben?

De training is voor alle leeftijden geschikt.

Als je regelmatig traint, hoeveel tijd per dag adviseren jullie dan?

De oefeningen doe je 3 à 4 keer per week, reken op 15 tot 20 minuten per keer. Hoe vaker je oefent, hoe sneller je resultaat boekt.

Hoe lang duurt iedere module?

Met een module ben je 2 tot 3 weken bezig. Er zijn 7 modules.

Kan ik de online training helemaal zelf doen?

De training is zo gemaakt dat je met behulp van de video’s waarin we de oefeningen allemaal goed uitleggen helemaal zelf kunt doen. Maar door onze ervaring met deelnemers, blijken sommigen het prettig te vinden om bij een fysiotherapeut of oefentherapeut een afspraak te kunnen maken. Dat is helemaal vrijwillig. Om te zorgen voor goede begeleiding leiden we zelf Erkend Voetentrainers op. Deze therapeuten zijn bekend met de online training.

Behalve pijn onder de hiel heb ik ook een scheve grote teen (hallux valgus). Welke training moet ik dan doen?

We raden in dit geval aan om de online training voor de scheve teen te gaan doen. In deze training wordt ook aandacht besteed aan de hielspoor en aan het verbeteren van de stand van de gehele voet, naast het recht(er) trainen van de scheve teen. Hielspoor kan een gevolg zijn van de scheve teen.

Ik heb naast hielspoor ook last van klauw- en hamertenen. Welke online training is dan geschikt voor mij?

Dan raden we aan te kiezen voor de online training hielspoor.

Ik heb last van mijn rug. Kan ik alle oefeningen dan wel doen?

In de inleiding vertellen we iets over verschillende oefenhoudingen, zodat je je rug zo min mogelijk hoeft te belasten. Je kunt oefeningen dus in verschillende houdingen doen. Maar we raden ook aan oefeningen die vervelend zijn voor je rug korter, minder vaak en meer afgewisseld met andere oefeningen te doen. En gaat het gewoon niet, dan is het niet erg als je een paar oefeningen niet doet. Er blijven genoeg oefeningen over.

Ik ben aan mijn knie geopereerd/heb een nieuwe knie. Kan ik alle oefeningen dan wel doen?

Na een knieoperatie is het altijd goed om even met je behandeld arts/fysiotherapeut te overleggen over wat je wel en niet met je knie mag doen. Bij de online training kun je ook onze Erkend Voetentrainers (fysio- en oefentherapeuten) raadplegen.

Vanaf welke module ongeveer kan/moet ik de steunzolen achterwege laten?

In de inleiding vertellen we iets over steunzolen in het algemeen en bij hielspoor. Voorlopig blijf je je steunzolen gewoon gebruiken. Eerst moet de voet sterker worden en pijnvrij. Daarna moet je voetstand beter worden door te trainen. Pas na module 5 begin je met het afbouwen van de steunzolen.

Mijn podoloog/podotherapeut zegt dat ik altijd steunzolen moet blijven dragen.

Niet alle podologen of podotherapeuten geloven dat voetentraining echt kan helpen. Zo zijn ze niet opgeleid. En voor iedereen is het effect van trainen ook anders. In de online training besteden we aandacht aan het rustig afbouwen van steunzolen vanaf module 6. Zonder steunzolen door het leven gaan is geen doel op zich. Voor sommigen is een combinatie van steunzolen en oefenen een goede mix. Maar veel mensen kunnen na de online training zonder steunzolen verder.

Moet je het altijd blijven doen?

We adviseren wel wat oefeningen te blijven doen. In de training hebben wij hiervoor ook een trainingsschema gemaakt. Zie het als een onderhoudsdosis.

Hoeveel tijd kost het per training voor 2 voeten?

Omdat we nog zoveel meer op een dag te doen te hebben, gaan we uit van 30 minuten voor beide voeten als je twee voeten wilt trainen.

Kan ik de training altijd blijven gebruiken?

Als je de training heb aangeschaft houd je onbeperkt toegang tot de training. (met uitzondering van de training toegang 30 dagen).

Kan je op vakantie de training tijdelijk onderbreken?

Ja, dat kan. Je kunt ook wat betreft het oefenen even op vakantie en daarna pak je het op waar je was gebleven. Maar je kunt de online training ook op telefoon of tablet bekijken. Je hebt wel altijd een internetverbinding nodig.

Als je bijvoorbeeld bij module 5 bent, kan je dan terug naar een eerdere module?

Als je de opbouw van de training volgt ga je niet terug naar een eerdere module. Maar als je bent vergeten hoe een oefening precies gaat, dan kun je die instructievideo wel even terugkijken. Je hebt in elk geval altijd toegang tot eerdere modules.
Verder komen oefeningen uit eerdere modules wel in de meedoen oefensessies terug. Op deze manier zorgen we voor variatie in je dagelijkse oefenprogramma.