Bij stijve voeten is het belangrijk om je voeten te trainen
Voetoefening 15 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
24 april 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 15 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Wat te doen tegen stijve voeten? Als je last hebt van stijve voeten, raden we je aan om je voeten te trainen. Getrainde voeten zijn soepel en kun je makkelijk bewegen. In dit blog leer je een van de oefeningen die stijve voeten tegengaat: de binnenrand van de voet optrekken.

Wat zijn stijve voeten?

Stijve voeten zijn voeten die je moeilijk kunt bewegen. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals hielspoor, reuma, artrose enzovoort. Een veelvoorkomende oorzaak is dat de voeten simpelweg ongetraind zijn.

stijve voeten verhelpen

We stoppen onze voeten weg in stevige schoenen, waardoor onze voetspieren en voetgewrichten niets meer hoeven te doen. Als spieren te weinig bewegen, verslappen of verstijven ze. Daarom raden we je aan om oefeningen te doen.

Wat te doen tegen stijve voeten?

Als je regelmatig je voeten traint en loopt op blote voeten, houd je de voetspieren en voetgewrichten soepel. Zo kun je weer lekker wandelen. Begin alvast met de onderstaande oefening, waarmee je de binnenrand van je voet optrekt. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet de oefening rustig voor.
Meer voetoefeningen voor stijve voeten

Deze oefening is niet de enige die we hebben. Als je de stijfheid wil aanpakken, is het goed om verschillende oefeningen te doen. Je vindt de voetoefeningen hier.

Wanneer je begint met trainen, kunnen je voeten ook tijdelijk stijf worden. Dit is normaal en gaat na een tijdje weg. Als je voeten pijn doen of lang stijf blijven, kun je beter even rust nemen. Overbelast je voeten niet.

We hebben deze voetoefeningen online gezet zodat je je kunt voorbereiden op Bevrijd je voetendag op 23 juni. Op deze dag doen we allemaal onze schoenen uit om te ervaren hoe het is om op blote voeten te lopen en te oefenen. Doe je ook mee?

Bekijk alvast de promo:


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen